vasilakos covid 25h   bronx delivey2

    

 

 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Typography

Μετά από τρεις και πλέον μήνες «σιωπής» σχετικά με το μέλλον του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής, πλέον έχουμε αποφάσεις και δεδομένα που θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε.

Και λέω θα προσπαθήσουμε, διότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να κατανοήσεις τις αποφάσεις που πολλές φορές λαμβάνουν οι αρμόδιοι, στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Η ΕΠΟ λοιπόν την Πέμπτη 25/2 ανακοίνωσε τον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, το οποίο θα έχει διάρκεια ενός γύρου και όποιες ομάδες δεν επιθυμούν να αγωνιστούν, θα υποβιβαστούν στις τοπικές κατηγορίες, χωρίς περαιτέρω κυρώσεις, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια σε όσους αποχωρούσαν από το πρωτάθλημα.

Θα επικεντρωθούμε στον τρόπο ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος. Η διεξαγωγή ενός και μόνο γύρου, είναι πέρα για πέρα άδικη. Δεν υπάρχει κάποιος να μην το πιστεύει αυτό. Ακόμα και τις προηγούμενες εβδομάδες που ακουγόταν σαν πιθανό σενάριο, είχε προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις.

Φυσικά και δε θα μπορούσε να τελειώσει η χρονιά, σύμφωνα με την προκήρυξη του καλοκαιριού. Το είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, πως η τροποποίηση της προκήρυξης ήταν μονόδρομος. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να τελειώσει το πρωτάθλημα όπως-όπως. Υπάρχουν ομάδες που έχουν επενδύσει πολλά χρήματα και στοχεύουν στην άνοδο και μόνο. Κάπου εδώ θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και το ενδεχόμενο των μαζικών αποχωρήσεων. Και θα εξηγήσω αμέσως τι εννοώ. Αν στον 3ο όμιλο για παράδειγμα που συμμετέχουν και η Αναγέννηση, ο Ατρόμητος και τα Σέλλανα, αποχωρήσουν από τις 15 ομάδες οι 8, τότε δε χάνεται τελείως η αξιοπιστία του πρωταθλήματος; Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην αναδειχθεί πρωταθλητής ο πιο ικανός, αλλά αυτός που θα πάρει τα περισσότερα άνευ αγώνος τρίποντα. Καταλαβαίνετε σε τι σημείο βρισκόμαστε. Ας περιμένουμε όμως μέχρι τις 3 Μαρτίου που είναι η καταλυτική ημερομηνία για τη δήλωση συμμετοχών και καλά να είμαστε να αναλύσουμε τα δεδομένα που θα έχουν προκύψει.

Ως προς το δεύτερο σκέλος σχετικά με τους υποβιβασμούς θα συμφωνήσουμε εν μέρει, διότι δεν μπορείς να πιέζεις καμία ομάδα να συνεχίσει να αγωνίζεται σε τόσο δύσκολες συνθήκες, σε μια κατηγορία που παρά το γεγονός πως θεωρείται ερασιτεχνική, τα έξοδα της παραπέμπουν σε μάλλον ημιεπαγγελματική. Από την άλλη ίσως θα έπρεπε να δοθεί μια μικρή βοήθεια από την Πολιτεία σε αυτές τις ομάδες, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη χρονιά και να μην αποχωρούν η μία μετά την άλλη. Ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η 50% μείωση των αμοιβών των διαιτητών. Για όσους δε το γνωρίζουν τα έξοδα διαιτησίας ακόμα και στην ερασιτεχνική Γ΄Εθνική είναι πολλά και για πολλούς «δυσβάσταχτα».

Η «υποχρέωση» της Αναγέννησης!

Μέσα σε όλα αυτά η Αναγέννηση ανεβάζει στροφές, ώστε να είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα. Άλλωστε όπως έχουμε επαναλάβει αρκετές φορές ο Σύλλογος παρά την παρατεταμένη «απραξία» συνέχιζε να λειτουργεί σε συνθήκες κανονικότητας όσο ήταν αυτό δυνατό. Το δήλωσε άλλωστε και ο πρόεδρος των «κιτρινόμαυρων», κ.Δημήτρης Παπαδημητρίου, πως η Αναγέννηση δε σταματά και παρά τα όσα συμβαίνουν, παραμένει επικεντρωμένη στο στόχο της.

Ένα στόχο που εφόσον «κυλήσει και πάλι η μπάλα στο χορτάρι», θα έχει την ευκαιρία να τον διεκδικήσει και να τον πραγματοποιήσει, έστω και με αυτή την άδικη μορφή που θα έχει το πρωτάθλημα. Αυτά όμως θα έχουμε το χρόνο να τα δούμε, όταν ξεκαθαρίσει μια και καλή το «ομιχλώδες» τοπίο. Θα κλείσουμε τονίζοντας και πάλι πως το σημαντικότερο όλων είναι η υγεία, όλα τα υπόλοιπα έπονται. 

Γ.Ν.

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 giovannis final orizontio 1

  

  joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->