vasilakos sept2020  bronx delivey2

  topiki agora teva4 

 

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Για το θάνατο του Βαγγέλη Μπούτα στάλθηκαν οι παρακάτω ανακοινώσεις:

 

ΤΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ Σ. ΒΑΓΓΕΛΛΗ ΜΠΟΥΤΑ

boutas syllogoi 

Η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη και οδύνη τον «στρατηγό του κάμπου» σύντροφο Βαγγέλη Μπούτα. Ο σύντροφος Βαγγέλης «έφυγε» μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο αλλά και ταλαιπωρημένος από το σοβαρό ατύχημα που είχε στην εργασία του, «έφυγε» όμως ως μαχητής, έτσι όπως ακριβώς ήταν σε όλη του τη ζωή.

Αποχαιρετούμε τον σύντροφο Βαγγέλη σε μια περίοδο που η Καρδίτσα περνά δύσκολες ώρες, μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν ολόκληρο τον νομό, αποτέλεσμα της ανυπαρξίας αντιπλημμυρικής προστασίας και έργων υποδομής. 

Αποχαιρετούμε τον σύντροφο Βαγγέλη έναν βαθιά λαϊκό και σεμνό άνθρωπο με απέραντη αγάπη για τους ανθρώπους του μόχθου, βιοπαλαιστής κι ο ίδιος, πρωτοπόρος αγωνιστής, χαρισματικός ηγέτης του οργανωμένου αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος, μα πρώτα απ όλα πιστός στις αρχές και στα ιδανικά του ΚΚΕ, του Κόμματος μέσα στο οποίο γαλουχήθηκε, διαπαιδαγωγήθηκε και μέσα από τις γραμμές του πάλεψε αταλάντευτα σε όλη του τη ζωή.

Ο σύντροφος Βαγγέλης, ήταν βασικό στήριγμα για την ανάπτυξη της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης της Κομματικής Οργάνωσης Καρδίτσας με ιδιαίτερη έγνοια για την ανάπτυξη της ΚΝΕ.  Στα δύσκολα χρόνια, 1989 - 1991, μετά τις αντεπαναστατικές ανατροπές στις χώρες του σοσιαλισμού και την εσωκομματική διαπάλη στο ΚΚΕ, ο σύντροφος Βαγγέλης έδωσε τη μάχη υπερασπιζόμενος τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος, τις αρχές και την ιδεολογία του μαρξισμού - λενινισμού, ενάντια στην προσπάθεια διάλυσής του από τον οπορτουνισμό. Στο κρίσιμο 13ο Συνέδριο του ΚΚΕ, το Φλεβάρη του 1991, εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, στην οποία επανεκλέγεται μέχρι και σήμερα.

Υπήρξε βουλευτής Καρδίτσας του Κόμματος την τετραετία 1996 - 2000, ενώ εξελέγη και στις εκλογές του Μάη του 2012. Συμμετείχε στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε πολλές εκλογικές μάχες, βουλευτικές, ευρωεκλογές και στη Δημοτική και Περιφερειακή Διοίκηση.

Πρωτοστάτησε στην οργάνωση του αγροτικού κινήματος διατελώντας για δεκαετίες πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας. Πιστός  στις αξίες του οργανωμένου αγώνα, συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία αγροτικών συλλόγων σε χωριά, ομοσπονδιών αλλά οργάνων πανελλαδικού χαρακτήρα.

Πίστευε ακράδαντα στην κοινή δράση του αγροτικού κινήματος με τους εργαζόμενους και άλλους μικρομεσαίους βιοπαλαιστές της πόλης γιατί ήξερε ότι η δύναμη και η αποτελεσματικότητα του αγώνα κρίνεται από την κοινή πάλη όλων όσων πλήττονται από την κυρίαρχη πολιτική και τον καπιταλισμό συνολικότερα.

Διετέλεσε πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου του χωριού του, διετέλεσε πρόεδρος και αντιπρόεδρος στην Ένωση Συνεταιρισμών Καρδίτσας, μέλος του ΔΣ και γραμματέας της ΓΕΣΑΣΕ. Υπήρξε, επίσης, πρόεδρος στην Κοινότητα της Μητρόπολης από το 1987 έως το 1993.

Το κενό που αφήνει ο σύντροφος μας Βαγγέλης είναι μεγάλο. Αλλά μεγάλη είναι και η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του, καθώς ανέδειξε με την προσωπική του συμβολή νέα κομματικά και συνδικαλιστικά στελέχη.

Η όλη του πορεία και πρωτοπόρα δράση, το γεγονός ότι ο σύντροφος Βαγγέλης ήταν στέλεχος του ΚΚΕ, ακλόνητος και αταλάντευτος Κομμουνιστής, είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει την εκτίμηση και την αγάπη των λαϊκών ανθρώπων της Καρδίτσας και όχι μόνο, παρά την λάσπη που δέχθηκε κατά καιρούς το πρόσωπο του.

Τα στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ στην Καρδίτσα, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να κατακτήσουμε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ανέδειξαν τον Βαγγέλη σε ηγετική μορφή του κινήματος στην περιοχή αλλά και πανελλαδικά.

Ο σύντροφος Βαγγέλης «έφυγε», αλλά θα ζει μέσα στους καθημερινούς αγώνες του λαού και της νεολαίας. Η μορφή του θα απλώνεται πάνω από τα μπλόκα της μικρομεσαίας αγροτιάς που σε συμμαχία με την εργατική τάξη, θα ανατρέψουν το βάρβαρο σύστημα του Καπιταλισμού και θα οικοδομήσουν μια νέα κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο την κοινωνία του Σοσιαλισμού- Κομμουνισμού.

Η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας εκφράζει τα συλλυπητήρια στην σύζυγο του Χριστίνα, στα παιδιά, στα εγγόνια και σε όλους τους συγγενείς του. 

Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει αύριο, στις 15:00 στην κεντρική πλατεία της Μητρόπολης. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να δοθεί οικονομική ενίσχυση στο Κόμμα.

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Γ. ΚΩΤΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ

 

Ο Βαγγέλης Μπούτας έφυγε από τη ζωή και οι Καρδιτσιώτες αγρότες θρηνούν το χαμό ενός αγνού, ιδεολόγου αγωνιστή των δικαίων τους.

Αποτελούσε μια εμβληματική προσωπικότητα που ήξερε να διεκδικεί με περίσσιο θάρρος και ισχυρά επιχειρήματα τα αιτήματα των κατοίκων της υπαίθρου.

Η δράση του ήταν μακρόχρονη και πολύ πλούσια σε όλα τα επίπεδα του κοινωνικού, επαγγελματικού καιπολιτικού βίουστο Νομό Καρδίτσας, στη Θεσσαλία, σε όλη την Ελλάδα.

Ως πρώην Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. και ηγετικό στέλεχος του αγροτικού κινήματος, βρέθηκε πολλές φορές τις τελευταίες δεκαετίες στην πρώτη γραμμή και έχαιρε της ιδιαίτερης εκτίμησης των συντρόφων, αλλά και των πολιτικών αντιπάλων του.

Κι’ αυτό διότι ποτέ δεν λειτούργησε με ιδιοτέλεια, αντίθετα, η απλότητα και η ειλικρίνεια χαρακτήριζαν κάθε ενέργειά του ακόμη κι’ αν ερχόταν σε σύγκρουση με την εξουσία.

Αν και επιτυχημένος επιχειρηματίας, βρίσκονταν πάντα δίπλα στους χωριανούς του, στους απλούς βιοπαλεστές, αναζητώντας λύσεις στα προβλήματά τους.

Πάλεψε σκληρά μέχρι το τέλος για τα πιστεύω του, για να έχει ο τόπος μας ένα καλύτερο αύριο.

Είμαι βέβαιος ότι ο ιστορικός του μέλλοντος δεν πρόκειται να αγνοήσει τη φωτεινή διαδρομή του στον κόσμο.

Εκφράζω απ’ την καρδιά μου θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους, στους φίλους και συναγωνιστές για τη μεγάλη απώλεια του δικού τους ανθρώπου.

Ο Βαγγέλης Μπούτας ήταν ένας καλός φίλος και πολύτιμος συμβουλάτορας για μένα και η θλίψη μου για τον θάνατό του είναι μεγάλη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!!!

 

 ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ Β. ΜΠΟΥΤΑ

Το Κίνημα Αλλαγής αποχαιρετά με θλίψη τον αγωνιστή-συνδικαλιστή του αγροτικού κινήματος Βαγγέλη Μπούτα.

Θα μείνει στη μνήμη όλων μας η συνέπεια στους αγώνες του, πλάϊ στον αγροτικό κόσμο, η διεκδικητικότητά τουκαι ο ακέραιος χαρακτήρας του.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

 

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωσητων δήμων του νομού Καρδίτσας,με σεβασμό, αποχαιρετά τον Βαγγέλη Μπούτα,  τον σύντροφο και αγωνιστή του αγροτικού και του λαϊκού κινήματος, τον συναγωνιστή σε κάθε μάχη, μικρή ή μεγάλη για τα προβλήματα του εργαζόμενου κόσμου του νομού μας και όλης της Ελλάδας!

Παρών ο ‘’Μπούτας’’ σε κάθε προσκλητήριο αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα, για μια ολόκληρη ζωή, μέρα και νύχτα, καλοκαίρι και χειμώνα, κόντρα στις αντιλαϊκές αποφάσεις αλλά και στις καιρικές συνθήκες, στα μπλόκα των αγροτών, στους δρόμους, στα δικαστήρια, παντού όπου το άδικο προσπαθούσε να υποτάξει το δίκιο του απλού ανθρώπου…

Με κέφι και χαμόγελο, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες για τον αγώνα ή και τον ίδιο, δεν το έβαζε κάτω, δεν υποχωρούσε, ενέπνεε τους γύρω του, τους συναγωνιστές του να ξεσηκώνονται και να παλεύουν για το δίκιο τους, για αυτά που παράγουν με τα χέρια τους και τον ιδρώτα τουςκαι τους τα παίρνουν οι ‘’αεριτζήδες’’, για να έχουν πρόνοια και  προστασία από το κράτος για τη ζωή τους και την περιουσία τους …

Ήταν ο άνθρωπος που όσοι τον άκουγαν, είτε από κοντά, είτε στο ‘’γυαλί’’ έλεγαν και λένε ‘’καταλαβαίνουμε τι λέει, μιλάει στη γλώσσα μας’’ … Μίλαγε τη γλώσσα των απλών ανθρώπων του μόχθου και τους συγκινούσε …

Αταλάντευτος στη γραμμή της ταξικής πάλης με την πλευρά της εργατικής τάξης με τους κοινωνικούς της συμμάχους, τους μικρομεσαίους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης.  Πάντα και σταθερά με τη γραμμή του κόμματός του, του ΚΚΕ, την οποία κατάφερνε σε όλες τις συνθήκες να εκλαϊκεύει με τον καλύτερο τρόπο.

Σύντροφε Βαγγέλη, καλό σου ταξίδι!

 

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην γυναίκα σου, τα παιδιά σου, στα εγγόνια και σε όλους τους δικούς σου ανθρώπους.

Θα συνεχίσεις να μας συγκινείςκαι να μας εμπνέει η σκέψη σου και οι αναμνήσεις από τους αγώνες…

Θα συνεχίσεις να είσαι μαζί μας στους μεγάλους και δύσκολους αγώνες που έρχονται ‘’για το δίκιο του κοσμάκη’’ …

Καρδίτσα 20 Σεπτέμβρη 2020

Οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Μουζακίου, Παλαμά, Σοφάδων

Β. Κρανιάς,  Β. Ελευθερίου, Λ. Γιώτης, Α. Πολυγένης, Η. Στουρνάρας

 

ΔΗΛΩΣΗ ΘΩΜΑ ΜΠΑΚΑΛΑΚΟΥ

Αποχαιρετώ και εγώ με μεγάλη συγκίνηση το φίλο συναγωνιστή και σύντροφο Βαγγέλη Μπούτα.

Η ιστορία έκανε σωστά την επιλογή της.

Επέλεξε το Βαγγέλη Μπούτα ως κορυφαίο  αγωνιστή της αγροτιάς στην Ελλάδα.

Η καταγωγή του δεν θα μπορούσε να είναι από καμιά άλλη περιοχή της πατρίδας μας, παρά μόνο από την αγροτομάνα Θεσσαλία και φυσικά από την κοιτίδα των αγώνων της αγροτιάς Καρδίτσα.

Είμαι περήφανος που βρέθηκα και εγώ μαζί του στα αγροτικά μπλόκα, όταν με τον απλό ειλικρινή και πειστικό λόγο του σκορπούσε ρίγη συγκίνησης στους αγωνιζόμενους αγρότες.

 Τις περισσότερες φορές ήμουν και εγώ εκεί επικυρώνοντας το λόγο του με τα τραγούδια μου.

Τον αποχαιρετώ με ένα τραγούδι που μάλλον δεν άκουσε. Έχει τον τίτλο: "Αναφορά στη Θεσσαλία"    https://www.youtube.com/watch?v=ZP4dT5Bf_sI

"Αναφορά στη Θεσσαλία"

 

Στίχοι, μουσική, τραγούδι: Θωμάς Μπακαλάκος:

       

Ν’ ανέβω εκεί στον Όλυμπο
στου Μύτικα την κορυφή
για μια μονάχα, μια στιγμή.

Να δω τον κάμπο από ψηλά
της Θεσσαλίας τα χωριά
την πονεμένη αγροτιά
που αγέρας την εγδέρνει
χειμώνα καλοκαίρι.

Εκεί γεράσαμε παιδιά
κάτω απ’ τη μπότα του πασά
κι ύστερα από τον τσιφλικά
ταπεινωθήκανε σκληρά,
ώσπου μια μέρα με ορμή
τον πνίξαν.

Ο τσιφλικάς κι ο χαβαλές
δεν είχαν φίλο κι αδελφό
μονάχα ψάχναν στο λαό.

Για σκλάβους που δεν θα μιλούν,
βιγλάτορες να τους κοιτούν
κι επιστάτες πιο σκληρούς
ακόμα κι αν την πέτρα,
τα βάσανα σου μέτρα.

Με τον Αντύπα οδηγό
τι Κιλελέρ θα πάω να δω
κι αν βρω στο δρόμο το Συγγρό
ως την Καρδίτσα να το πω
κι ότι σου πρέπει αγροτιά
το παίρνεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΟΑΣΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ

Το ΔΣ Της Ενωτικής  Ομοσπονδίας  Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας, με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τον συνάδελφο και συναγωνιστή Βαγγέλη Μπούτα, που για πολλά χρόνια διετέλεσε πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ.

Ο Βαγγέλης όλα αυτά τα χρόνια, από όποια θέση κι αν είχε στο κίνημα, πάλευε αταλάντευτα για κάθε πρόβλημα που απασχολούσε τόσο τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους όσο και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Πίστευε στον κοινό αγώνα αγροτών-εργατών-αυτοαπασχολουμένων, ότι η προοπτική βρίσκεται στην κοινωνική συμμαχία όλων αυτών ενάντια στις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, την ΚΑΠ, την ΕΕ, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλεμπόρους, τους νέους τσιφλικάδες που είναι οι αντίπαλοί μας.

Πάλευε ώστε ο πλούτος που παράγουν τόσο οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι όσο και οι εργαζόμενοι, να γίνει κοινωνικός και να τον καρπώνονται οι ίδιοι.

Μέσα από την αταλάντευτη και συνεπή του στάση και δράση, απέκτησε κύρος και ενέπνευσε τις νέες γενιές των αγροτών και συνδικαλιστών του οργανωμένου αγροτικού κινήματος.

 Έχουμε για σημαία μας τα λόγια του συναγωνιστή Βαγγέλη ότι «κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος». Δίνουμε υπόσχεση συνέχισης του αγώνα και ενίσχυσης του οργανωμένου αγροτικού κινήματος με τη δημιουργία νέων αγροτικών συλλόγων σε κάθε χωριό, ώστε με καλύτερους όρους να διεκδικήσουμε την επίλυση των προβλημάτων μας.

Θα είσαι μαζί μας Βαγγέλη με την κάπα σου και τα ρητά σου, τις αξίες σου και τα ιδανικά σου, να μας εμπνέεις στα μπλόκα τις αγροτιάς, εκεί που συναντηθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας  δυναμικά ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ που τσακίζουν τις ζωές μας. Όσους νόμους καταστολής κι αν φέρουν δεν θα μας σταματήσουν, γιατί παλεύουμε για το δίκιο και την επιβίωσή μας.

Το Δ.Σ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Αθάνατος!

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ (ΣΕΚΛΙΖΑΣ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Καλλιθήρου αποχαιρετά με βαθιά θλίψη το συνάδελφο Βαγγέλη Μπούτα.

Ο Βαγγέλης Μπούτας  πρωτοστάτησε στο αγροτικό κίνημα και  συνέδεσε το όνομά του με τα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών για ένα καλύτερο αύριο, εμπνέοντας πολλούς αγρότες, ανάμεσα τους και τους Σεκλιζιώτες, να μπουν στη μάχη  ώστε να απολαμβάνουν οι ίδιοι τον πλούτο που παράγουν.

Ο ανιδιοτελής αγώνας και η μαχητικότητα του, η πρωτοπόρα δράση του, η σεμνότητα και η ειλικρίνειά του  τον έκαναν να ξεχωρίσει και να κερδίσει τον σεβασμό ακόμα και των αντιπάλων του.

Οι αγρότες της Σέκλιζας στάθηκαν στο πλευρό του, τον αντιμετώπιζαν πάντα ως έναν δικό τους άνθρωπο και απέκτησαν ακατάληπτους δεσμούς μαζί του.

Η δράση του αποτελεί για εμάς τον δρόμο πάνω στον οποίο συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

 

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ (ΣΕΚΛΙΖΑΣ)ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ Β. ΜΠΟΥΤΑ

Η Τοπική Κοινότητα Καλλιθήρου εκφράζει τη λύπη της και τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του Βαγγέλη Μπούτα.

Στην πορεία της ζωής του πρωτοστάτησε στους αγώνες των αγροτών για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Αλλά και στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης από τη θέση του προέδρου της κοινότητας Μητρόπολης, του Νομαρχιακού και Περιφερειακού συμβούλου, ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, η πορεία του ταυτίστηκε με τις μάχες για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και την προστασία των λαϊκών τάξεων.

Γι’ αυτό , ιδιαίτερα στο Καλλίθηρο, έχαιρε της εκτίμησης και του σεβασμού των κατοίκων του χωριού μας. Δημιούργησε στενούς δεσμούς μαζί τους, αναγνώριζαν στο πρόσωπό του έναν αυθεντικό και πρωτοπόρο αγωνιστή.

Το Τοπικό Συμβούλιο της Τ.Κ. Καλλιθήρου

 

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν.Κ. για το θάνατο του Βαγγέλη Μπούτα

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναγωνιστές του Βαγγέλη Μπούτα.

Ο Βαγγέλης Μπούτας εκφράζοντας τις αληθινές σκέψεις και επιθυμίες του αγροτικού κόσμου της Καρδίτσας, της Θεσσαλίας και ολόκληρης της Ελλάδας, βρέθηκε αρωγός στην προσπάθειά μας για πραγματική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Η παρουσία των αγροτών και της Ενωτικής Ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων σε μικρές και μεγάλες κινητοποιήσεις στην πύλη του νοσοκομείου επιβεβαιώνει αυτή του τη στάση.

Αποχαιρετούμε έναν σημαντικό βιοπαλαιστή και αγωνιστή του τόπου μας!

 

ΤΟ «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ

 

Το «Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου Ν. Καρδίτσας», αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον πρωτοπόρο αγωνιστή του αγροτικού - λαϊκού κινήματος Βαγγέλη Μπούτα εν μέσω μιας δύσκολης και επώδυνης για το λαό της Καρδίτσας κατάστασης εξαιτίας των πρόσφατων πλημμυρών. 

Η ζωή και η δράση του ήταν συνυφασμένη με προσπάθεια για την ανάπτυξη των αγώνων των μικρομεσαίων αγροτών, για το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος αλλά και για την εδραίωση της ιδέας για κοινή δράση - συμμαχία  των φτωχών αγροτών με την εργατική τάξη. Συμπορευτήκαμε μαζί σε μεγάλους αγώνες. Ο σπόρος έπεσε, η κοινωνική συμμαχία θα στεριώσει, πάνω στο έδαφος των κοινών μας αγώνων.

Γνήσιος λαϊκός άνθρωπος, γεμάτος απλότητα, σεμνότητα θα τον θυμόμαστε με περηφάνια με τον ευθύ κι από καρδιάς λόγο του, πάντα εκεί και μέσα από εκεί που τον γνωρίσαμε: στα μπλόκα του αγώνα, μπροστά από τα τρακτέρ τώρα που επίθεση δυναμώνει ξανά.  

Στο δρόμο που αταλάντευτα πορεύτηκε μέχρι το τέλος της ζωής του, εκφράζοντας τα δίκαια και τις αγωνίες των φτωχών αγροτών.

Η Διοίκηση του Σωματείου μας  εκφράζει τα  θερμά της συλλυπητήρια στη οικογένειά του, τη σύζυγό του Χριστίνα, στα παιδιά του και τα εγγόνια του.

Η πολιτική κηδεία του Βαγγέλη Μπούτα θα γίνει τη Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη στις 15.00, στη Μητρόπολη Καρδίτσας. 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ

Μέσα στα πλαίσια μιας πολύ δύσκολης κατάστασης, με το βιος μας και τη δουλειά μιας ολόκληρης ζωής να θάβεται στις λάσπες, αποχαιρετούμε τον συναγωνιστή Βαγγέλη Μπούτα, που μέσα από το αγροτικό κίνημα συνέβαλε διαχρονικά και στην ανάδειξη των ελλείψεων, αυτών των προβλημάτων που τώρα αντιμετωπίζουμε.

Τιμάμε τη συνέπεια, την ατσάλινη θέληση, τη βαθιά σκέψη, την απλότητα και αλήθεια έτσι όπως ο ίδιος μοναδικά μπορούσε να την εκφράσει. 

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους του δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τη συμμαχία εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και νεολαίας στη βάση των κοινών μας προβλημάτων.

Η πολιτική του κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη και ώρα 15 στην Μητρόπολη.

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος                                 Ο Γραμματέας

Καρυά Ελένη                     Καπνογιάννης Κώστας

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ, ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ

Το «Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών, Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων νομού Καρδίτσας» αποχαιρετά τον συναγωνιστή Βαγγέλη Μπούτα μέσα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή με τις καταστροφικές πλημμύρες που έγιναν στο νομό μας εκφράζοντας ταυτόχρονα τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του. Η πολιτική του κηδεία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη στις 15:00 στη Μητρόπολη Καρδίτσας.

Άνθρωπος δραστήριος και εργατικός, αγωνιστής της αγροτιάς, την οποία πάντρεψε με την εργατιά, με βάση τα κοινά μας προβλήματα, εργάτης ακούραστος της ζωής. 

Η καλύτερη και μεγαλύτερη τιμή που μπορούμε να σου αποδώσουμε είναι να αγωνιστούμε ακόμα πιο αποφασιστικά εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νεολαία μέχρι να καταφέρουμε «να κάνουμε κουμάντο στον τόπο μας», όπως ακριβώς συνήθιζες να λες.

Καλό ταξίδι, συναγωνιστή Βαγγέλη. 

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος                                 Ο Γραμματέας

Κώστας Κουβαράς                              Γιάννης Ζούκας

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΥΤΣΙΛΗ» και Ταμασίου μέλη της ΟΓΕ, εκφράζουν  τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του συναγωνιστή Βαγγέλη Μπούτα, της εμβληματικής αυτής μορφής του αγροτικού κινήματος της Καρδίτσας και όλης της χώρας μας. Η απώλεια του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό αλλά και μεγάλη παρακαταθήκη στο λαϊκό μας κίνημα. 

Με τον συναγωνιστή Βαγγέλη συναντηθήκαμε στους δρόμους και τις πλατείες της Καρδίτσας, της  Θεσσαλίας, στους μεγάλους αγροτικούς αγώνες, στα μπλόκα της αγροτιάς.  

Η θαυμαστή ικανότητα του να μπολιάζει τα αιτήματα και να συνθέτει τα αγωνιστικά βήματα του αγροτικού και ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, έχει καταγραφεί στην συνείδηση μας, φωτίζει τους αγώνες μας και ανοίγει δρόμους για τη κοινή μας δράση. 

Θα μας λείψει ο ιδιαίτερος τρόπος ανάδειξης μορφών δράσης και αγώνα που συνέβαλαν στην σφυρηλάτηση αυτής της δράσης.

Η αγωνιστική του προσφορά θα  εμπνέει στους αγώνες μας.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά της συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του, στην σύζυγό του Χριστίνα, στα παιδιά και τα εγγόνια του.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΝΚΥΝΚ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας αποχαιρετά με βαθιά θλίψη αλλά και με υπερηφάνια τον μεγάλο αγωνιστή του θεσσαλικού κάμπου Βαγγέλη Μπούτα. Θλίψη γιατί χάσαμε ένα πολύτιμο συμπαραστάτη αλλά και υπερηφάνια γιατί δώσαμε μαζί του, με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, πολλούς αγώνες για την υγεία και τη ζωή του λαού. Ο Βαγγέλης Μπούτας ήταν άξιο τέκνο της φτωχομεσαίας αγροτιάς που τόσο ανάγκη έχει ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για τις λαϊκές και αγροτικές οικογένειες. Με μεγάλη εκτίμηση για τους αγώνες του, θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες για την υγεία και πρόληψη που έχει ανάγκη ο κόσμος του κάμπου, είτε σε «συνηθισμένες συνθήκες», είτε σε «έκτακτες» με πανδημίες και πλημμύρες.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, στην ΕΟΑΣΚ και σε όλους τους συντρόφους και συναγωνιστές του. Να είναι σίγουροι ότι και εμείς θα βάλουμε το λιθαράκι μας για να συνεχιστεί ο δίκαιος αγώνας που έδωσε ο Βαγγέλης Μπούτας σε όλη του τη ζωή!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

                             -Ο-                                                              -Ο-

                     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                           ΓΑΖΟΣ   ΕΚΤΟΡΑΣ

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->