lux1   karditsapress 4 vasilakos 01 

 ix6 pilatos orizontia .png

 

 

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Καυστική απέναντι σε μία ανεύθυνη, όπως την χαρακτήρισε, Αξιωματική Αντιπολίτευση, ήταν η ομιλία της Βουλευτή μας, κ. Ασημίνας Σκόνδρα, στη Βουλή στην συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Υπουργού Οικονομικών της Κυβέρνησης. Η κ. Σκόνδρα, τόνισε:

 

«Πρόταση δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα ανιαρό, κακόγουστο και ανούσιο θεατρικό έργο, που αποφάσισε η αντιπολίτευση να ανεβάσει για ένα τριήμερο.

 

Για ποιον λόγο το κάνατε, διχάζονται οι απόψεις. Οι μισοί λένε, για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ σας. Οι άλλοι μισοί λένε, για να βγείτε από την αφάνεια και να κυριαρχήσετε, για λίγες ώρες στη δημοσιότητα.

 

Εγώ προσωπικά,παίρνωμία πιο ευχάριστη εκδοχή. Ότι δηλαδή το κάνατε, σαν γενέθλιο δώρο, για τα 46 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, που γιορτάζαμε πριν λίγες μέρες. Διότι μοιραία, κατά τη συζήτηση, γίνεται και σύγκριση, μεταξύ των οικονομικών πολιτικών της σημερινής Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.Αυτές που εφάρμοσαν αντίστοιχα ο κ. Σταϊκούρα και ο κ.Τσακαλώτος.

 

Φρεσκάρεται η μνήμη των συμπολιτών μας, και αντιλαμβάνονται, ότι συγκρίνεται η μέρα με τη νύχτα.

 

Γιατί αποτυπώνεται, ότι:

 

  • Ο κ. Σταικούρας, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα της ΝΔ, αποκατέστησε την αξιοπιστία της χώρας και σήμερα, δανείζεται από τις αγορές με επιτόκιο ιστορικά χαμηλό.

 

  • Ο κ. Σταϊκούρας μείωσε τους φόρους, που ο κ. Τσακαλώτοςείχε αυξήσει.

 

  • Ο κ. Σταϊκούραςδημιούργησε επενδυτικά κίνητρα, που ο κ. Τσακαλώτος, τα είχε αφανίσει.

 

  • Διευκόλυνε την έλευση επενδύσεων, που ο κ. Τσακαλώτος και οι άλλοι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ απέτρεπαν συστηματικά.

 

  • Μείωσε τον ΦΠΑ, ενώ εσείς τον είχατε αυξήσει.

 

  • Μείωσε ασφαλιστικές εισφορές και κατήργησε την εισφορά αλληλεγγύης.

 

Σας ευχαριστούμε λοιπόν, που μας δώσατε την ευκαιρία να αναδείξουμε τα πεπραγμένα μας.

 

Και με αυτό κατά νου, μήπως τελικά έχουν δίκιο εκείνοι, που λένε ότι,στόχος είναι ο δικόςσας πρώην Υπουργός;

 

Κατηγορείτε τονΧρ. Σταϊκούρα, ότι δεν προστατεύει την 1η κατοικία. Αντί να απαντήσουμε εμείς σε τέτοιες αστειότητες, μήπως καλύτερα να ρωτήσουμε τη γνώμη του πρώην συντρόφου σας, κ. Λαφαζάνη; Ποιος κυβερνούσε, τότε πουαυτός αντιδρούσε στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τον κυνηγούσαν τα ΜΑΤ;

 

Ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Τσίπρας δεν ήταν, που τους έλεγαν σωστούς, για να έχουμε καλές τράπεζες, αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους;

 

Λωτούς σας ταΐζουν στη Κουμουνδούρου και δεν τα θυμόσαστε αυτά;

 

Με την πρόταση δυσπιστίας, αναδείχθηκε και κάτι άλλο.Η πολιτική ποιότητα, η πολιτική ηθική και το μέγεθος της πατριωτικής ευαισθησίας της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως της Ελλάδος.

 

Την ώρα, που η χώρα αντιμετωπίζει την παγκόσμια πανδημία, τις επιπτώσεις αυτής, την τουρκική προκλητικότητα και τις καταστροφές, από φυσικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές, και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με επιτυχία τα διαχειρίζεται, η αξιωματική αντιπολίτευση καταθέτει πρόταση δυσπιστίας στον Υπουργό Οικονομικών.

 

Την απασχολούν τα αλληλο-μαχαιρώματα και προσπαθούν, ρίχνοντας βεγγαλικά, νακαλύψουν το απέραντο κενό που έχουν, στο πολιτικό γίγνεσθαι τη χώρας.Αντιλαμβάνεστε, κύριοι της Αντιπολίτευσης, ότι έχετε φτάσει στα όρια της γραφικότητας;

 

Δεν ψηφίσατε κανένα απολύτως νομοσχέδιο, που ανακουφίζει την ελληνική κοινωνία. Ούτε καν αυτό, για την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων του Ιανού.Προχθές, πάλι δεν ψηφίσατε, για τιςαποζημιώσεις των αγροτών, που επλήγησαν από την θεομηνία.Ο κ. Τσίπρας και στελέχη σας ήρθαν στη Καρδίτσα. Υποτίθεται από ενδιαφέρον για τους πληγέντες.

 

Τι σας είπε;Δεν είδε καταστροφές;Οι άνθρωποι εκεί, δεν έχουν ανάγκη οικονομικής στήριξης;Πόση υποκρισία πια;

 

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε κατά της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την νέα ΚΑΠ, που προβλέπει εισροή 19 δις ευρώ στους Έλληνες αγρότες. Θα έρθει βέβαια η ώρα, που θα υποχρεωθείτε να εξηγήσετε την στάση σας, στους αγρότες της Θεσσαλίας.

 

Σήμερα λέτε, ότι μόνο οι τράπεζες ωφελούνται. Θέλετε να παραπέμψετε το κομματικό σας ακροατήριο, στο παλαιό καλό σας σύνθημα:«κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη». 

 

Ας πιάσουμε την αφορμή της πρότασης μομφής: τηνπροστασία της πρώτης κατοικίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που έταζε Σεισάχθεια, μετάως Κυβέρνηση, δεν κατήργησε οριστικά την προστασία της πρώτης κατοικίας, με τους Ν.4346 του 2015 και 4592 του 2019;

 

Για αυτούς τους χιλιάδες πολίτες, που εσείς αφήσατε απροστάτευτους, στο έλεος,ο Υπουργόςμας,κ. Σταϊκούρας, πέτυχε ή δεν πέτυχε την παράταση ισχύος της προστασίας τους; Την πέτυχε!

 

Δεν είναι θράσος, να μιλάτεγια πτώχευση φυσικών προσώπων και ομηρία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων; Που επί των ημερών σας, έγιναν σχεδόν 5 εκατομμύρια κατασχέσεις σε λογαριασμούς.

 

Επικαλείστε την κοινωνική ευαισθησία; Την δείξατε, όταν κόψατε το ΕΚΑΣ.Εμείς πάντως,την δίχνουμε με πράξεις και όχι με ψεύτικα λόγια. Επί Κυβερνήσεως Μητσοτάκη και Υπουργίας Σταϊκούρα ψηφίσαμε 14 νομοσχέδια, για την ενίσχυση της οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής, στηρίζοντας κυρίως τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.

 

Αύξησηαφορολόγητου για κάθε τέκνο, απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για κατοίκους μικρών νησιών, μείωση φορολογίας φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, ΕΝΦΙΑ, αναστολή ΦΠΑ σε νέες οικοδομές, μηδενισμός προκαταβολής φόρου εισοδήματος και πολλά άλλα.

 

Που απευθύνει λοιπόν ο φορομπήχτης ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση μομφής του; Στον υπουργό, που εισάγει ένα καινοτόμο σχέδιο νόμου, για την δεύτερη ευκαιρία, το οποίο στοχεύει στην αποφυγή της πτώχευσης;Στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη, που έχει το πολιτικό θάρρος να θέσει φραγμό,στους στρατηγικούς κακοπληρωτές;

 

Ασκείτε πρόταση μομφής, για νομοθετικές διαδικασίες, που διασφαλίζουν να μην παραμένει κάποιος χρεωμένος και εγκλωβισμένος,όλα του τα χρόνια;Πρόταση μομφής κατά ποιων τελικά; Των οφειλετών;Να μην έχουν δυνατότητα, ενός νέουξεκινήματος και τα χρέη της μιας γενιάς,να μεταφέρονται στις επόμενες, τα παιδιά και τα εγγόνια;

 

Διότι αυτή είναι η πεμπτουσία, του σχεδίου νόμου: Δεύτερη ευκαιρία σε όλους και προστασίαστις επόμενες γενιές.Στηρίζω τον Υπουργό μας, τον Χρήστο Σταϊκούρα, και όσο για εσάς συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ σας εύχομαιπάντα τέτοια!»

e-max.it: your social media marketing partner

ix7

mbgif2

  joinbanner2

pilatos plagia.png

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->