vasilakos exapostaseos  bronx delivey2

    

 

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Από την αρχή της πανδημίας, ο σύλλογός μας διεκδίκησε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να προστατευτεί η υγεία των εργαζομένων όσο και του υπόλοιπου πληθυσμού.


Διεκδικήσαμε και διατυπώσαμε συγκεκριμένα αιτήματα για τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας, την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού (παθολόγους, πνευμονολόγους, γενικούς γιατρούς κ.α.),παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού (διοικητικό, καθαριότητα κ.α.), για δωρεάν τεστ για όλους, για την δωρεάν διάθεση φαρμάκων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊόυ αλλά και
για το δωρεάν μαζικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού. Κανένα από τα παραπάνω μόνο του, δεν αρκεί για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.
Ο εμβολιασμός, είναι ένα αναγκαίο μέτρο για τη διέξοδο από την υγειονομική κρίση που έχει στοιχίσει την ζωή πολλών συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων είναι και υγειονομικοί συνάδελφοι.Η μέχρι τώρα εμπειρία μας με τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού του νομού μας έναντι της COVID-19, έχει καταδείξει ότι είναι μια διαδικασία απαιτητική σε χρόνο,
προσωπικό, εξοπλισμούς και υποδομές.

Με βάση τα παραπάνω, κρίνεται αναγκαία η πλήρης στελέχωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Π.Φ.Υ.).

Οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού πρέπει να γίνονται στις δομές της Π.Φ.Υ.. Το βασικό πρόβλημα, όμως, είναι ότι τα κέντρα υγείας είναι ήδη υποβαθμισμένα και υποστελεχωμένα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν ικανοποιητικά τις ανάγκες των ασθενών ακόμη και εκτός πανδημίας.Αυτή είναι η βασική αιτία για τις παλινωδίες με τον αριθμό των πολλών εμβολιαστικών κέντρων που «πανηγυρικά» ανακοινώθηκαν για το νομό μας, αλλά προς το παρόν λειτουργούν μόνο δύο, το ένα μάλιστα στο νοσοκομείο. Αυτή είναι η βασική αιτία για την ταλαιπωρία που θα υποστούν εκατοντάδες ηλικιωμένοι που καλούνται να μετακινηθούν πολλά χιλιόμετρα ακόμα και εκτός νομού για να εμβολιαστούν.

Το καθήκον των εμβολιασμών δεν είναι έργο των νοσοκομείων, τα οποία είναι επίσης ήδη υπερφορτωμένα και υποστελεχωμένα. Η υπαρκτή ανάγκη για οργανωμένα εμβολιαστικά κέντρα με τη δυνατότητα αντιμετώπισης όλων των πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών και επιπλοκών, δεν δικαιολογεί την επιλογή της κυβέρνησης να επιβαρύνει περαιτέρω τα νοσοκομεία, ενώ ήδη έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές δομές μίας μόνο νόσου. Από την άλλη,οι εντολές που ήδη δίνονται στην Π.Φ.Υ. θα έχουν ως αποτέλεσμα για τους επόμενους μήνες τα κέντρα υγείας να ασχολούνται ουσιαστικά αποκλειστικά με τον εμβολιασμό. Ποιος θα παρακολουθεί τους ασθενείς με χρόνια προβλήματα;

Πώς θα υλοποιηθεί ο ρόλος της Π.Φ.Υ. για πρόληψη σε μια σειρά ασθένειες, την ώρα που όλο το προσωπικό διατάσσεται μόνο για τους εμβολιασμούς; Γιατί δεν προσλαμβάνεται άμεσα όλο το απαραίτητο προσωπικό, αλλά αντίθετα διατάσσονται στα εμβολιαστικά ιατρεία το προσωπικό ΔΕ και οι γιατροί ειδικοτήτων μη σχετικών με τους εμβολιασμούς, μειώνοντας περαιτέρω την υγειονομική κάλυψη άλλων ασθενειών; Για άλλη μια φορά η ευθύνη που ανήκει στην κυβέρνηση και την πολιτεία μετακυλίεται στις πλάτες των υγειονομικών και του λαού. Για άλλη μια φορά, οι υγειονομικοί καλούνται να τα βγάλουν πέρα σε πολλαπλά, δύσκολα και γεμάτα ευθύνες επίπεδα, αβοήθητοι.

Για άλλη μια φορά οι υγειονομικοί θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες. Δεν μπορούμε πια να ανεχθούμε την οποιαδήποτε πολιτική που αντιτίθεται στην προάσπιση της υγείας και της ανθρώπινης ζωής και συγκρούεται με την επιστημονική μας ευθύνη και τη επαγγελματική μας αξιοπρέπεια. Η κυβέρνηση εδώ και τώρα πρέπει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση των κέντρων υγείας. είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για τη μείωση της χρηματοδότησης για την Π.Φ.Υ. με βάση τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2021. Αντίθετα, αυτό που είναι αναγκαίο και υπηρετεί τις ανάγκες του λαού είναι η άμεση και σημαντικήαύξηση της χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Π.Φ.Υ., η οποία έχει στρατηγικό ρόλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την υλοποίηση του εμβολιαστικού σχεδίου.

Διεκδικούμε:

• Προσλήψεις σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό ( παθολόγους, πνευμονολόγους, γενικούς γιατρούς κ.α.)

• Προσλήψεις με μόνιμο παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό (επισκέπτες υγείας, νοσηλευτές, διοικητικούς κ.α) και την αναγκαία εκπαίδευση του προσωπικού για την ασφαλή διενέργεια του εμβολιασμού.

• Εξασφάλιση του αναγκαίου εξοπλισμού των εμβολιαστικών κέντρων.

• Μονιμοποίηση όλου τους επικουρικού προσωπικού και των συμβασιούχων.

• Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο του εμβολιασμού και στην παρακολούθηση των τυχών παρενεργειών από τον εμβολιασμό. Σύλλογος εργαζομένων του κέντρου υγείας Καρδίτσας

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π.ΤΟΛΙΟΥ                                 Ε.ΒΑΪΟΠΟΥΛΟΥ

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

  joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->