bronx delivey2 karditsapress400x300 Αντίγραφο

 vasilakos anoigoume  xiroskarpos2

 

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

«Ο λαός έχει στήριγμα, έχει αποκούμπι που είναι το ισχυρό ΚΚΕ που είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων», τόνισε από την Καρδίτσα ο ευρωβουλευτής κ. Κώστας Παπαδάκης.


Ο κ. Παπαδάκης πραγματοποίησε το πρωί σειρά επισκέψεων στο νοσοκομείο Καρδίτσας όπου συναντήθηκε με την επιτροπή αγώνα των καθαριστριών και την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών όπου συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα της υγείας. Ακολούθως ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ παραχώρησε συνέντευξη τύπου.
Αρχικά σημείωσε:

"Οσο περνάει ο καιρός η κυβέρνηση, σε συνέχεια της προηγούμενης, προωθεί την αντιλαϊκή της πολιτική. Όλα τα συνθήματα περί ανάπτυξης και κανονικότητας θρυμματίζονται μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα σε κάθε πτυχή της ζωής των εργαζομένων. Διαμορφώνεται μια κατάσταση αφόρητη και δυσβάσταχτη. Ο δρόμος της πάλης και του αγώνα είναι αυτός που μπορεί να προσφέρει την ανακούφιση και την προοπτική." 

Αγρότες

Ήδη οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι βγήκαν και πάλι στο δρόμο. Έδωσαν το πρώτο μήνυμα τους με τα τρακτέρ. Εχει μεγάλη σημασία αυτός ο αγώνας γιατί οι αγρότες δεν μπορούν να ζήσουν με την παραγωγή τους. Διαμορφώνονται συνθήκες συγκέντρωσης της γης σε λίγα χέρια. Οι τιμές είναι 20% κάτω στο βαμβάκι, το πετρέλαιό τους φορολογείται όταν οι εφοπλιστές το απολαμβάνουν αφορολόγητο, αντίθεση που τα δείχνει όλα. Ο σχεδιασμός για τα επόμενα χρόνια είναι συρρίκνωση των ενισχύσεων στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ ενώ στο όνομα της πράσινης ενέργειας μπαίνουν ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια για τους μικρούς. Από αυτή την ιστορία κερδίζουν οι μεγαλέμποροι και μεγαλοβιομήχανοι που έχουν όλα τα μέσα και τις επιδοτήσεις στα χέρια τους. Αρα μονόδρομος είναι τα μπλόκα του αγώνα. Το ΚΚΕ θα αποτελέσει ακλόνητο στήριγμα πάλης της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Ασφαλιστικό

Η κυβέρνηση προωθεί με σφοδρότητα το ξήλωμα ότι απέμεινε από την κοινωνική ασφάλιση. Θα τσακιστούν ακόμη περισσότερο συντάξεις και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Ηδη το ΚΚΕ διαμορφώνει την ενημέρωση του λαού και την πάλη.

Υγεία

Ολη η Ελλάδα για μια εβδομάδα συζήταγε για το Διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας. Όμως αυτή η συζήτηση ήταν ένα βολικό παιχνίδι αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Δεν άγγιξε την ουσία που είναι οι τεράστιες ελλείψεις στο νοσοκομείο, τα προβλήματα στις κλινικές και το ζήτημα των συμβασιούχων όπου είναι ένα διαρκές ράβε-ξήλωνε. Η θέση του ΚΚΕ είναι Υγεία δωρεάν, χωρίς ιδιώτες και μόνιμη και σταθερή δουλειά για το προσωπικό.

«Αλώνουν τα Αγραφα»

Πρόκειται για μια πολιτική της ΕΕ, που έχει στόχο στο όνομα της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης να ρεύσει χρήμα στους Ομίλους, και την ίδια ώρα οι όμιλοι να αλώσουν τα Αγραφα και τα βουνά. Οι «ανανεώσιμες πηγές» θα είναι πολύ ακριβές για το λαό και την ίδια ώρα οι όμιλοι θα επιδοτούνται με κάθε είδους προνόμια καθώς η ΕΕ λογαριάζει να δώσει 1 τρις ευρώ.

«Αντιμετωπίζουν την Τουρκία ως στρατηγικό εταίρο για μπίζνες»

Οι εξελίξεις στην περιοχή και τα ευρύτερα ιμπεριαλιστικά σχέδια, δημιουργούν μια ανησυχαστική κατάσταση με την ένταση της επιθετικότητας της αστικής τάξης της Τουρκίας. Οι εξελίξεις με το Τουρκο – Λιβυκό σύμφωνο δημμιουργούν μια επικίνδυνη κατάσταση για το Αιγαίο και τη Μέση Ανατολή. Αν θέλετε «χρεωκοπούν» τα επιχειρήματα όσων μιλούν για σύνορα της ΕΕ που είναι και της Ελλάδας. Αντιμετωπίζουν την Τουρκία ως στρατηγικό εταίρο για μπίζνες στην περιοχή. Είναι αυταπάτη αν κάποιος ποντάρει από «καραμπόλα» να υπερασπιστεί κάποιος τα συμφέροντά μας αν πχ συμπέσουν τα συμφέροντα της Γαλλίας για ένα οικόπεδο. Η πολιτική που ακολούθησαν όλα τα χρόνια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ μας έφερε σε αυτό το σημείο. Γι’ αυτό χρειάζονται λύσεις σύγκρουσης με αυτή την πολιτική, σύγκρουση για έξοδο από το ΝΑΤΟ και τις βάσεις.

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 giovannis final orizontio 1

  

 

joinbanner2

eve topiki agora2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->