vasilakos exapostaseos  bronx delivey2

    

 

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Ομόφωνο ήταν το «όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας σε ότι αφορά τις περιβαλλοντικές μελέτες αιολικών πάρκων στα Αγραφα.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου το απόγευμα της Τρίτης, το Σώμα κλήθηκε να γνωμοδοτήσει για τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τους Αιολικούς Σταθμούς Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) και συνοδών, α) στη θέση «Μίχος – Βοϊδολίβαδο – Απέλινα» ισχύος 40MW και β) στη θέση «Γραμμένη – Τούρλα –Καρνόπι ισχύος 46MW, των Δήμων Αγράφων, Καρδίτσας & Λίμνης Πλαστήρα των Νομών Ευρυτανίας και Καρδίτσας.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος σημείωσε μεταξύ άλλων:

Με αφορμή τα ανωτέρω έργα έχει εκδοθεί ομόφωνο ψήφισμα από το Δημοτικό μας Συμβούλιο την 3η Φεβρουαρίου του 2020 κατά της εγκατάστασής ανεμογεννητριών στα Άγραφα.

Είμαστε υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αν αυτές μπορούν πραγματικά, με σεβασμό στο περιβάλλον, να εξασφαλίσουν καθαρή ενέργεια και ασφαλή ηλεκτροδότηση στο εθνικό μας δίκτυο.

Ωστόσο το θέμα της προστασίας του Περιβάλλοντος, οφείλει να αποτελέσει προτεραιότητα για όλους μας. Ιδιαίτερα δε τώρα που οι καταστροφικές επιπτώσεις του κυκλώνα «Ιανός», του Σεπτεμβρίου 2020 και των άλλων εντόνων καιρικών φαινομένων, με τις πλημμύρες, κατολισθήσεις και καταπτώσεις που σημειώθηκαν εντός του Δήμου μας, δημιουργούν νέα δεδομένα.

Από την άλλη πλευρά δεν μπορεί ως στελέχη της αυτοδιοίκησης να μην λάβουμε σοβαρά υπ όψη τις σφόδρα αρνητικές αντιδράσεις που προκαλεί στην τοπική κοινωνία η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Με δεδομένα τα παραπάνω λέμε, λοιπόν, κι εμείς όχι στα αιολικά στα ΑΓΡΑΦΑ και ζητούμε την ακύρωση της επένδυσης

Επίσης ζητούμε από την πολιτεία τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής των Αγράφων από περιοχή προτεραιότητας εγκαταστάσεων αιολικών πάρκων.

Ανέβηκαν οι τόνοι
Παρά την ομοφωνία που επιτεύχθηκε υπήρξαν και στιγμές που ανέβηκαν οι τόνοι καθώς το θέμα έχει…παρελθόν. Η τοποθέτηση του κ. Σβάρνα έφερε την πρώτη αντίδραση του Δημάρχου

«Μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που συνεδρίαζαν με τα ματ. Ότι λέμε να το στοιχειοθετούμε και όχι να κρύβουμε τις ευθύνες μας. Σας θυμίζω ότι δεν ήταν η σημερινή δημοτική αρχή που συνεδρίαζε με τα ματ και προσπαθούσε να περάσει όλα όσα χρειάζονταν η εταιρεία. Μια από τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας ήταν η συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών με ματ. Καλώς ήρθατε επιτέλους στη σωστή απόφαση.»
Η κ. Κολοκύθα απαντώντας κατ’ ουσία στις αναφορές του Δημάρχου σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Τα ματ δεν τα έφερε ο Αλεξακος, αλλά η αστυνομία καθώς είχαν πληροφορίες ότι έρχεται ο Ρουβίκωνας από Αθηνα. Στο χέρι του Δημάρχου είναι να ακυρώσει τη δημοπρασία. Γιατί δεν το φέρνει στην οικονομική επιτροπή με αρνητική εισήγηση;»
Ο κ. Τσιάκος στην δευτερολογία του τόνισε:
«Η οικονομική επιτροπή επικυρώνει, δεν ψηφίζει… Με την πολιτική που ακλουθείτε με κάνετε να πιστεύω ότι δεν αλλάξατε μυαλά. Ψηφίζετε αρνητικά επειδή συρθήκατε και όχι επειδή πιστέψατε. Κατά βάθος δεν πιστεύεται τίποτα.»

«Κερκόπορτα»
Ο αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Σχορετσιανίτης κατά την τοποθέτησή του τόνισε μεταξύ άλλων: Στέκομαι στη στάση της αντιπολίτευσης που στο παρελθόν άνοιξε την κερκόπορτα και έχουν το σθένος να παραδεχτούν το λάθος τους»
Αυτή πάντως η αναφορά έφερε την απάντηση του κ. Ξηλομενου που υπογράμμισε:
«Η κερκόπορτα άνοιξε την περίοδο 2010-14 επί Δημαρχείας Παπαλού που πρώτη φορά συζητήθηκε το θέμα των ανεμογεννητριών»

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 giovannis final orizontio 1

  

  joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->