vasilakos covid 25h   bronx delivey2

    

 

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Δυναμική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Γυναικών και τις Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας και Ταμασίου και το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, με αφορμή την 8 Μάρτη παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.


Στην συγκέντρωση συμμετείχαν σωματεία υγειονομικών, Συνταξιούχων του ΙΚΑ, των οικοδόμων και η ΕΟΑΣΚ.

sygkedrosi8marti 2
Η Πόπη Μπούτα εκπρόσωπος του συλλόγου εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Καρδίτσας στον χαιρετισμός της ανέφερε: «Στο ΚΥ που εργάζομαι το 90% των εργαζομένων είναι γυναίκες, όπως γενικά συμβαίνει στον κλάδο της υγείας. Οι εργαζόμενες/οι εργάζονται με διαφορετικές σχέσεις εργασίας, άλλοι είναι επικουρικοί, άλλοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, άλλοι με προγράμματα του ΟΑΕΔ. Αυτό επιδεινώνει την ζωή τους και δημιουργεί ανασφάλεια για το μέλλον τους. Με την πανδημία η κατάσταση έχει χειροτερέψει. Έχουμε εντατικοποίηση της εργασίας, μετακινήσεις προσωπικού κ.λ.π.
Όλα αυτά έχουν σχέση με την εμπορευματοποίηση της υγείας. Για να βελτιωθεί η κατάσταση και να ανατραπεί, χρειάζεται αγώνας. Ο αγώνας για να έχει γερά πόδια χρειάζεται ενότητα των εργαζομένων. Η ενότητα καλλιεργείται πάνω στα υπάρχοντα προβλήματα αλλά και στις σύγχρονες ανάγκες. Ειδικά για τις γυναίκες πρέπει να υπάρχει πρόληψη σε επίπεδο του ΚΥ (τεστ ΠΑΠ), μαστογραφία, παρακολούθηση κύησης κ.λ.π.. Για όλα αυτά έχουμε δώσει αγώνες. Οι σύλλογοι των υγειονομικών, των γυανιών, των εργαζομένων, των αγροτών. Υπάρχει έδαφος να συνεχίσουμε.»
Στη συνέχει ο Στέλιος Σαριδάκης πρόεδρος του σωματείου εμποροϋπαλλήλων στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ των άλλων:
«Η φετινή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, σχεδόν ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, βρίσκει τις εργατοϋπαλλήλους, τις αυτοαπασχολούμενες, τις άνεργες, τις φοιτήτριες, όλο το λαό μας αντιμέτωπους με την ανασφάλεια, τα αδιέξοδα που γέννησε η κατάρρευση των δημοσίων συστημάτων υγείας και η εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο Ετοιμάζουν νέα μέτρα για να μας εκμεταλλεύονται πιο άγρια οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Για να δουλεύουμε 10 ωρα και την Κυριακή, να “αμειβόμαστε” με ρεπό, χωρίς εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, με 200 ευρώ κατώτερο μισθό. Ετοιμάζονται να χτυπήσουν τη συμμετοχή στα εργατικά σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία, τη συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα των διαδηλώσεων, την ενεργή συμμετοχή και έκφραση γνώμης με κώδικες δεοντολογίας και κανονισμούς. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κυβερνήσεις δεν υπολογίζουν τις ζωές μας. Εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Το είδαμε ολοζώντανα μέσα στην πανδημία. Απέναντι στην εργοδοτική και κρατική βία δίνουμε βροντερή απάντηση με τους μαζικούς, μαχητικούς αγώνες μας!»
Η Κλεοπάτρα Ζούκα πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας μιλώντας στην συγκέντρωση επισήμανε:
«Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους σεισμοπαθείς της Λάρισας και των Τρικάλων που δέχτηκαν τεράστιες καταστροφές σε κατοικίες ,χώρους δουλειάς , αγροτική παραγωγή και απαιτούμε άμεσα να παρθούν μέτρα για την ανακούφισή τους . Ο Σύλλογός μας για άλλη μια φορά θα εκφράσει και έμπρακτα την αλληλεγγύη του μέσα από το στέκι που συνδημιουργήσαμε με τα σωματεία και κατά τη διάρκεια των πλημμυρών συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες τις επομενες μερες
Η φετινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, παρατηρείται από αύξηση των περιστατικών βίας απέναντι στις γυναίκες σε συνθήκες εγκλεισμού των πόλεων, της κοινωνικής ζωής λόγω πανδημίας.
Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα θύματα που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν και να αποκαλύψουν νέα ή παλιότερα περιστατικά βίας σε βάρος των γυναικών, αντρών ακόμα και ανήλικων παιδιών.
Οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα δεν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά η κορυφή του παγόβουνου μιας σκληρής πραγματικότητας που βιώνει η γυναίκα στο χώρο δουλειάς και αλλού, και αποτυπώνουν τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν και διευκολύνουν τη δράση των θυτών για τέτοιου είδους συμπεριφορές. Τα συγκεκριμένα φαινόμενα είναι καταδικαστέα, αλλά πρέπει να εκφραστεί και η συνολικότερη αλληλεγγύη στα θύματα που έχουν υποστεί βία και κακοποίηση σε όλους τους χώρους δουλειάς.Υποκριτική είναι η στάση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ όταν καταδικάζουν τέτοιου είδους φαινόμενα, αλλά ως κυβερνήσεις, ακολουθώντας πιστά την πολιτική της ΕΕ, έχουν πάρει μέτρα που τσακίζουν την οικογενειακή και προσωπική ζωή των γυναικών, το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, το δικαίωμα στην υγεία κ.ά.

sygkedrosi8marti 2
Δυναμώνουμε τη "φωνή" μας:
• Για την επίθεση της εργοδοσίας. Εκατοντάδες γυναίκες στην Καρδίτσα βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής, αρκετές απολύθηκαν. Άλλες εργαζόμενες δουλεύουν με τηλεργασία, χωρίς ωράριο και με τα παιδιά στην αγκαλιά.
• Για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας-ΤΟΜΥ) του νομού μας που έχουν μετατραπεί σε εμβολιαστικά κέντρα, με ένα δημόσιο σύστημα Υγείας της μιας νόσου, υποστυλωμένο, στο οποίο οι υγειονομικοί - άνδρες και γυναίκες - δίνουν τη μάχη χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και εξοπλισμό.
• Για τη μετατροπή των χώρων δουλειάς, των σχολείων σε χώρους διασποράς του ιού (έχουμε παραδείγματα με κρούσματα σε χώρους δουλειάς και στην Καρδίτσα), λόγω της έλλειψης των αναγκαίων μέτρων προστασίας με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
• Για την ανασφάλεια των χρεών, των απλήρωτων λογαριασμών και με την αγωνία των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας για τους αυτοαπασχολούμενους/ες, που στην Καρδίτσα είχαν να αντιμετωπίσουν και τις καταστροφές από την πλημμύρα.
• Για την επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, που τόσους μήνες βρίσκονται πίσω από την οθόνη της τηλεκπαίδευσης, ενώ τα σχολεία και οι σχολές παραμένουν "ανοχύρωτα" με την κυβέρνηση όμως να δαπανά 30 εκ. ευρώ για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας
• Για το εισόδημα των αγροτικών οικογενειών που τσακίζεται είτε γιατί τα προϊόντα παραμένουν αδιάθετα, είτε γιατί ακόμα και μετά την παράδοσή τους στους μεγαλεμπόρους, με το καθεστώς των ανοικτών τιμών, τα πληρώνονται σε τιμές εξευτελιστικές. Κυριολεκτικά ξεκληρίζονται εξαιτίας του κόστους παραγωγής, της φοροληστείας, των τεκμηρίων διαβίωσης, τις κατασχέσεις με τις τελευταίες πλημμύρες να αποτελειώνουν τα αγροτικά νοικοκυριά αλλά και την αγροτική παραγωγή τα οποία υπέστησαν τεράστιες καταστροφές και μένον μετέωρες οι αποζημιώσεις.
Οι αγρότισσες σήμερα μπορούν και πρέπει να δουν καθαρά την αιτία που τις αναγκάζει τις περισσότερες φορές να μένουν ανασφάλιστες, γιατί δεν σηκώνει το οικογενειακό βαλάντιο δύο ασφαλιστικές εισφορές μέσα σ' ένα σπίτι.

sygkedrosi8marti 2
Να δουν την αιτία που τις αναγκάζει να δουλεύουν μέχρι τα 67 στην καλύτερη, για να πάρουν μια σύνταξη επίδομα πείνας... κι αν την πάρουν.
Να δουν το λόγο που είτε ασφαλισμένες, είτε όχι, δεν έχουν σε πολλές περιοχές στην ύπαιθρο, ειδικά στα απομακρυσμένα χωριά, σταθερά καθημερινά, όλο το 24ωρο αγροτικό γιατρό, Κέντρα Υγείας με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Το λόγο που κλείνουν, συγχωνεύονται σχολεία, που χρειάζεται να κάνουν τα παιδιά τους χιλιόμετρα για να φτάσουν στο κοντινότερο σχολείο, φυσικά ούτε λόγος για τους ανύπαρκτους παιδικούς σταθμούς... για χώρους δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών τους.
Η αιτία όλων αυτών είναι η στρατηγική της ΕΕ που υπηρέτησαν όλες οι ΚΑΠ διαχρονικά, όπως και η νέα ΚΑΠ 2021-2027.
Τιμάμε την ιστορική επέτειο της 8ης Μάρτη, Παγκόσμιας Μέρας των Γυναικών, η οποία καθιερώθηκε πριν από 111 χρόνια από τη Διεθνή Συνδιάσκεψη σοσιαλιστριών γυναικών μετά από την αιματοβαμμένη από την αστυνομία απεργία των εργατριών της Νέας Υόρκης το 1857
Το αγωνιστικό της μήνυμα φωτίζει στις σύγχρονες συνθήκες την κοινή μας πάλη για ισότιμα δικαιώματα ανδρών και γυναικών στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνική δράση μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους το εργατικό και γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα.
Διεκδικούμε τη ζωή που έχουμε ανάγκη με βάση τις δυνατότητες του 21ου αιώνα, μία ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.»

 

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 giovannis final orizontio 1

  

  joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->