vasilakos exapostaseos  bronx delivey2

    

 

 

ΕΛΛΑΔΑ
Typography

Ασφυκτική πίεση συνεχίζουν να δέχονται τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, παρά το γεγονός ότι σιγά σιγά αρχίζει να διαφαίνεται επιπέδωση της καμπύλης και σταθεροποίηση των κρουσμάτων.

Θεσσαλονίκη

Κατειλημμένο είναι το σύνολο των κλινών ΜΕΘ στα τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τα οποία συμμετέχουν στο κυκλικό πρόγραμμα των γενικών εφημεριών ανά 4 ημέρες, ενώ και στα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα οι θέσεις εντατικής είναι υπερπλήρεις. Με εξαίρεση το ΑΧΕΠΑ, όπου ορισμένες φορές υπάρχουν ελάχιστα διαθέσιμα κρεβάτια, σε Ιπποκράτειο, Παπαγεωργίου και Παπανικολάου η εφημερία αρχίζει συνήθως με το 100% της πληρότητας στις ΜΕΘ και στις πολυδύναμες ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή, ήταν στο σύνολό τους καλυμμένες οι 44 κλίνες ΜΕΘ στο Παπαγεωργίου, οι 42 στο Παπανικολάου, οι 25 στο Ιπποκράτειο (σ.σ. σε κάθε εφημερία προστίθενται επιπλέον θέσεις) και οι 38 από τις 42 στο ΑΧΕΠΑ. Γεμάτες είναι εδώ και μέρες οι 18 κλίνες ΜΕΘ στο Γεννηματάς, όπως και το σύνολο των κλινών στα νοσοκομεία Άγιος Δημήτριος και Άγιος Παύλος.

Παρά τις σαφείς ενδείξεις επιπέδωσης της καμπύλης σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική επιβάρυνση της πόλης, που αποτυπώνεται στην προσέλευση ασθενών στα εφημερεύοντα νοσοκομεία και στις εισαγωγές σε κλινικές Covid, η εικόνα αυτή δεν έχει περάσει μέχρι σήμερα στις εντατικές μονάδες, όπου οι ανάγκες εξακολουθούν να ξεπερνούν τη δυνατότητα των υποδομών και του προσωπικού να τις εξυπηρετήσουν.

Στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί του Σαββάτου θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να έχει άμεση εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία της πόλης.

Παράλληλα, θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατρούς και νοσηλευτές, που δίνουν τη μάχη της πρώτης γραμμής, λίγα 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις για την προκήρυξη θέσεων, ώστε όλο το ιατρικό προσωπικό, το οποίο υπηρετεί σήμερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου να καταστεί, μετά από την υγειονομική κρίση, αορίστου χρόνου.

Θεσσαλία
Το σύνολο των 71 κλινών ΜΕΘ στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας (27 στο Γενικό Νοσοοκομείο Λάρισας, 18 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, 12 στο νοσοκομείο Τρικάλων, 8 σε αυτό του Βόλου και 6 της Καρδίτσας), είναι πλήρως καλυμμένες και οι αρμόδιες αρχές αναγκάζονται να οργανώσουν διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών ακόμη και στην Πελοπόννησο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, την Τρίτη ετοιμάστηκε διακομιδή διασωληνωμένου από το νοσοκομείο των Τρικάλων σε αυτό του Πύργου Ηλείας. «Δηλαδή δεν υπήρχε κλίνη ΜΕΘ για τον συγκεκριμένο ασθενή στη Θεσσαλία, Στερεα Ελλάδα, Αττική, και έπρεπε να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο Πύργου. Τελικά ακυρώθηκε η διακομιδή και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ των Τρικάλων», αναφέρει η ανακοίνωση του φορέα και προσθέτει πως «αναγκάστηκαν να λειτουργήσουν για θετικά κρούσματα ΜΕΘ 3 κλινών στον 4ο οροφο. Τους ασθενείς τους παρακολουθεί το ίδιο προσωπικό που λειτουργεί τη ΜΕΘ 12 κλινών στον 1ο οροφο. Έτσι ακυρώθηκε η διακομιδή».

Δράμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις ασθενείς από τη Δράμα θα μεταφερθούν με ειδική πτήση και μέσα σε ειδικές κάψουλες σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Το μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας αναχώρησε το πρωί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό την Καβάλα, από όπου θα παραλάβει τους τρεις ασθενείς που νοσηλεύονται με κοροναϊό στο νοσοκομείο της Δράμας και θα τους μεταφέρει στην Αθήνα.

Οι ασθενείς, οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση, θα μεταφερθούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείων αναφοράς στην πρωτεύουσα και ειδικότερα, στον «Αττικόν», το «Σωτηρία» και τον «Ευαγγελισμό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος έχει τη δυνατότητα μεταφοράς τριών ασθενών, κάθε ένας από τους οποίους πρέπει να συνοδεύεται από τον γιατρό του, ο οποίος θα έχει την ευθύνη μέχρι ο ασθενής να εισαχθεί σε νοσοκομείο της Αττικής.

 

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 giovannis final orizontio 1

  

  joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->