vasilakos exapostaseos  bronx delivey2

     

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Typography

Ξεκινά την Παρασκευή το σπουδαίο μουσικό συνέδριο με στόχο την εξερεύνηση αλλά και ανάδειξη της αστικής λαϊκής μουσικής παράδοσης - Οι μουσικόφιλοι θα απολαύσουν τον Μπάμπη Μυστακίδη.

Το 7ο μουσικό συνέδριο με θέμα «Αστικές λαϊκές μουσικές» τις ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή στην Καρδίτσα, επιχειρώντας να αναδείξει ένα σημαντικό κεφάλαιο, αυτό της αστικής λαϊκής μουσικής παράδοσης.

Στο πλαίσιο της έναρξης του Μουσικού Συνεδρίου που συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο Απόλλων» και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την συμπαράσταση της ΠΕ Καρδίτσας και του Δήμου Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στην Περιφερειακή Ενότητα, όπου αναλύθηκαν οι στόχοι του συνεδρίου.

Το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα Λία Ρογγανάκη, κ.κ. Νίκος Καραγιάννης, Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Αριστοτέλης Σπάνιας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας κ. Μανώλης Στεργιόπουλος, η εκπρόσωπος του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο Απόλλων», Εθνομουσικολόγος κα Σόνια Κοζιού και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του 7ου μουσικού συνεδρίου κα Κατερίνα Σταθοπούλου (Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων) κα Μαρία Τσιουρή-Καραμπινά (Ιστορικός Πολιτισμού – Μουσειοπαιδαγωγός) και κ. Σωτήρης Κούτσικος.

Στην τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος σημείωσε:

«Η πόλη της Καρδίτσας αναγνωρίζεται ως τόπος πολιτισμικός με καθοριστική συνεισφορά στη συμμετοχή και στην εξέλιξη του αστικού λαϊκού τραγουδιού, διαθέτοντας μακρόχρονη μουσική παράδοση.

Από το πρίσμα της Ακαδημαϊκής έρευνας, το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο Απόλλων» συμβάλλει με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο στην επαφή, προσέγγιση και βιωματική παρουσίαση ενός μουσικού αντικειμένου με έρεισμα στην κοινωνία, την παράδοση, τον πολιτισμό.

Το 7ο μουσικό συνέδριο με θέμα τις «Αστικές λαϊκές μουσικές» αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο της αστικής λαϊκής μουσικής παράδοσης, ως συνέχεια της μεγάλης και πολύχρονης ερευνητικής προσπάθειας που επικεντρώνεται γύρω από το δημοτικό τραγούδι.

Προς αυτή την κατεύθυνση το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο Απόλλων» Καρδίτσας με πρωτεργάτρια την κυρία Βασιλική Κοζιού και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων-Τμήμα Μουσικών Σπουδών επέλεξαν να ερευνήσουν και να προωθήσουν συγκεκριμένες πτυχές του δημοτικού τραγουδιού, αναδεικνύοντας την ταυτότητά του η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τόπο μας και εμπλουτίζοντας την παρακαταθήκη της αστικής λαϊκής μουσικής παράδοσης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας αγκαλιάζει όλη αυτή την ερευνητική προσπάθεια που θα παρουσιαστεί μέσα από το τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων και αποτελεί χρέος μας να επιβραβεύουμε με τη συμμετοχή μας οργανωτικά και όπου μας ζητηθεί, ανάλογες δράσεις με επιστημονικό αποτύπωμα».

Από την πλευρά της η κ. Σόνια Κοζιού, μέλος της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής του 7ου συνεδρίου από το ΚΙΛΕ ΑΠΟΛΛΩΝ υπογράμμισε:

«Το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας « Ο Απόλλων» τα τελευταία τρία χρόνια επέλεξε να ερευνήσει και να αναδείξει ένα σημαντικό κεφάλαιο, αυτό της αστικής λαϊκής μουσικής παράδοσης, ως συνέχεια της πολύχρονης ερευνητικής του προσπάθειας, που αφορά το δημοτικό τραγούδι. Ο λόγος είναι ότι η πόλη της Καρδίτσας και η περιοχή της Θεσσαλίας γενικότερα έχουν μεγάλη συμμετοχή στην ιστορική εξέλιξη του είδους, από τα καφέ σαντάν και τα ρεμπέτικα μέχρι τα νεώτερα λαϊκά ιδιώματα.

Καθώς λοιπόν το θέμα ήταν πολύ εξειδικευμένο και δεδομένου ότι ο Απόλλων πάντα επιζητά την επιστημονική στήριξη και τεκμηρίωση των θεμάτων με τα οποία καταπιάνεται, μετά από μια μακρόχρονη συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, πρότεινε φέτος ως συνδιοργανωτή του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συνδιοργανωτές επίσης αυτού η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας και ο Δήμος Καρδίτσας, πάντα αρωγοί στις προσπάθειές μας, καθώς και η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας.

Πρόεδρος του συνεδρίου ο Γιώργος Κοκκώνης, αναπληρωτής καθηγητής, του οποίου η βοήθεια υπήρξε πάρα πολύ σημαντική και ουσιαστική σε όλη τη διάρκεια αυτής της προετοιμασίας. Καθηγητές από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας και σχετικοί ερευνητές θα επιχειρήσουν να αναδείξουν διάφορες όψεις αυτού του σημαντικού κομματιού του νεοελληνικού πολιτισμού, της αστικής λαϊκής μουσικής. Ενός πεδίου ευρύτατου αλλά μέχρι σχετικά πρόσφατα αποκλεισμένου από τα ακαδημαϊκά αμφιθέατρα.

Όλη αυτή η προσπάθεια, όπως και τις προηγούμενες φορές, θα επισφραγισθεί με την άμεση έκδοση των πρακτικών, που θα περιλαμβάνει τις εισηγήσεις όλων των συμμετεχόντων στο εν λόγω συνέδριο, φιλοδοξώντας ο τόμος αυτός να αποτελέσει παρακαταθήκη για όλους τους μελλοντικούς ερευνητές.
Θα ήθελα επίσης να υπενθυμίσω ότι τη βραδιά της έναρξης, την Παρασκευή 18/10 στο Παυσίλυπο, το μουσικόφιλο κοινό της Καρδίτσας θα έχει την τύχη να απολαύσει τον σπουδαίο καλλιτέχνη, Δημήτρη Μυστακίδη, με την παράστασή του Αμέρικα, όπου θα παρουσιάσει ένα μέρος από τα ρεμπέτικα τραγούδια των Ελλήνων μεταναστών της Αμερικής, καθώς και όλο το κοινωνικό, οικονομικό, πολιτισμικό πλαίσιο εντός του οποίου αυτά δημιουργήθηκαν. Σας καλούμε όλους να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εργασίες του συνεδρίου».

Εκ μέρους του Δήμου Καρδίτσας, ο Αντιδήμαρχος κ. Σπάνιας ανέφερε:

Τέλος ο κ. Στεργιόπουλος επισήμανε:

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Λάµπρος Λιάβας, Καθηγητής, Τµήµα Μουσικών Σπουδών, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών
Νίκος Κοταρίδης, Καθηγητής, Τµήµα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήµιο
Λεωνίδας Οικονόµου, Αναπληρωτής καθηγητής, Τµήµα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πάντειο Πανεπιστήµιο
Γιώργος Κοκκώνης, Αναπληρωτής καθηγητής, Τµήµα Μουσικών Σπουδών - Πανεπιστήµιο Ιωαννίνων
Πάνος Βλαγκόπουλος, Αναπληρωτής καθηγητής, Τµήµα Μουσικών Σπουδών, Ιόνιο Πανεπιστήµιο
∆άφνη Τραγάκη, Επίκουρη καθηγήτρια, Τµήµα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας
Νίκος Ορδουλίδης, ∆ιδάκτωρ εθνοµουσικολογίας, Επιστηµονικός συνεργάτης στο Τµήµα Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστήµιο Ιωαννίνων
Σόνια Κοζιού, ∆ιδάκτωρ εθνοµουσικολογίας και πολιτισµικής ανθρωπολογίας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών, φιλόλογος, µουσικολόγος

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ: Κοκκώνης Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής Τµήµατος Μουσικών Σπουδών-Πανεπιστήµιο Ιωαννίνων
ΑΝΤΙΠΡΟΕ∆ΡΟΣ: Βασιλική Κοζιού-Κολοφωτιά, Εκπαιδευτικός-Πρόεδρος του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ∆ήµητρα Χαβδούλα, ∆ηµόσιος Υπάλληλος-Γραµµατέας του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας

ΜΕΛΗ:

Ορδουλίδης Νίκος, ∆ιδάκτωρ εθνοµουσικολογίας, Επιστηµονικός συνεργάτης στο Τµήµα Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστήµιο Ιωαννίνων
Παπακώστας Χρήστος, Επίκουρος Καθηγητής Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισµού-ΕΚΠΑ
Κοζιού Σόνια, ∆ιδάκτωρ εθνοµουσικολογίας και πολιτισµικής ανθρωπολογίας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών, φιλόλογος, µουσικολόγος
Σπάνιας Τέλης, Αντιδήµαρχος ∆ιοικητικών Υπηρεσιών ∆ήµου Καρδίτσας, Γιατρός
Σδρόλια Παρασκευή, Προϊσταµένη Παιδείας και Πολιτισµού ∆ήµου Καρδίτσας-Βιβλιοθηκονόµος
Γραπατσά Ανδρονίκη, Μsc-Νηπιαγωγός-Προϊσταµένη ∆/νσης Παιδικών Σταθµών ∆ήµου Καρδίτσας
Καραγιάννης Νίκος, Περιφερειακός Σύµβουλος Περιφέρειας Θεσσαλίας
Τσουρή -Καραµπινά Μαρία,
Συνεργάτης Π.Ε Καρδίτσας Τουρισµού -Πολιτισµού
Ιστορικός Πολιτισµού
Μανώλης Στεργιόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας
Γιώτη Ευθυµία, Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής-Ταµίας του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας
Οικονόµου Κων/νος, Μεταπτυχιακός φοιτητής-Πτυχιούχος Ιστορίας, Αρχαιολογίας-Μουσικός
Βησσαρίου Παύλος, Ηθοποιός-Σκηνοθέτης
Σταθοπούλου Κατερίνα, Φιλόλογος
Τζέλλα Σοφία, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
Παππάς Ηλίας, Καθηγητής Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας-Μαέστρος
Μακρή Βασιλική, Ηθοποιός

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Κούτσικος Σωτήριος, Υπεύθυνος εκδηλώσεων του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας
Ξυνόγαλου Μαίρη, Αντιπρόεδρος Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας
∆ιαµαντή Μαίρη, µέλος της Ε. Ε. του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 7ΟΥ ΠΑΝΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕ∆ΡΙΟΥ
«Αστικές λαϊκές µουσικές»

Παρασκευή 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, «Παυσίλυπο»

19:30-19:45 Έναρξη συνεδρίου-Χαιρετισμοί
19:45-20:15 Τιμητικό αφιέρωμα στον Ευάγγελο Αυδίκο, Ομότιμο καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας-Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Παρουσίαση: Δημήτρης Παλαιοθόδωρος, Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας-Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Απονομή τιμητικής πλακέτας
20:15-20:30 Καλωσόρισμα συνέδρων: Γιώργος Κοκκώνης
20:30-21:30 Μουσική παράσταση: «Αmerika» με τον Δημήτρη Μυστακίδη

Σάββατο 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 Αίθουσα ∆ηµοτικής πινακοθήκης

Συνεδρία 1: Η Θεσσαλία και οι αστικές λαϊκές μουσικές
Προεδρεύουσα: Βασιλική Κοζιού
9:00-9:20 Θεόδωρος Α. Σπύρος, Διδάσκων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης
του Πανεπιστημίου Κρήτης
Ο Βασίλης Τσιτσάνης ως έμβλημα της τρικαλινής ιστορίας και ταυτότητας
9:20-9:40 Θεόφιλος Αναστασίου, ερευνητής-συγγραφέας
Πτυχές του έργου του Απόστολου Καλδάρα
9:40-10:00 Κωστής Δρυγιαννάκης, ερευνητής-συγγραφέας
Πρόσφυγες μουσικοί στην περιοχή του Βόλου: Ιχνηλατώντας τις απουσίες
10:00-10:20 Σόνια Κοζιού, Διδάκτωρ εθνομουσικολογίας και πολιτισμικής ανθρωπολογίας (ΕΚΠΑ). Φιλόλογος, μουσικολόγος
Τραγουδώντας επί σκηνής. Φύλο και αστικό λαϊκό τραγούδι
10:20-10:50 Συζήτηση
10:50-11:30 Διάλειμμα
Συνεδρία 2: Πτυχές του αστικού λαϊκού στον Μεσοπόλεμο
Προεδρεύων: Λ. Λιάβας
11:30-11:50 Ιωάννης Αγγελάκης, Δικηγόρος-Πτυχιούχος ΠΜΣ πολιτικής επιστήμης και ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Ο αμανές του Μεσοπολέμου: Η ποιητική της θρηνωδίας,
οι προσλήψεις και η λογοκρισία της
11:50-12:10 Μάριος Σκαμνέλος, Μουσικολόγος (ΜΑ), υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Αρμόνικα: αναζητώντας τα ίχνη ενός ξεχασμένου οργάνου της ελληνικής αστικής μουσικής του Μεσοπολέμου
12:10-12:30 Γιώργος Τσέρτος, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (ΠΜΣ: πολιτική επιστήμη και νεώτερη ιστορία)
Η σύσταση των πρώτων λαϊκών κέντρων με μπουζούκια τη δεκαετία του 1930 και οι διαδικασίες «επαγγελματοποίησης» του μπουζουκιού
12:30-12:50 Ηλίας Βολιότης-Καπετανάκης, Δημοσιογράφος-ερευνητής-συγγραφέας
Η χαρακτηριστική συμβολή του Απόστολου Χατζηχρήστου στο αστικό λαϊκό τραγούδι
12:50-13:30 Συζήτηση
13:30-17:00 Διάλειμμα
Συνεδρία 3: Μουσικολογικές προσεγγίσεις του αστικού λαϊκού
Προεδρεύων: Γ. Κοκκώνης
17:00-17:20 Ροζαλία Ελευθεριάδου, Μουσικολόγος (ΜΑ)
Η αστική μουσική των Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας, όπως αποτυπώνεται στο χειρόγραφo του Τριαντάφυλλου Γεωργιάδη (1917)
17:20-17:40 Γιώργος Κώτσικας: Μουσικός-βιολιστής. Μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ο σκάρος του «Πετρέφ»
17:40-18:00 Ευάγγελος Πετρινιώτης, Μουσικολόγος (ΜΑ)
Ερμηνευτικά-ποιοτικά χαρακτηριστικά του Ανέστη Δελιά
18:00-18:20 Ιωάννης Αθανασίου, Μουσικολόγος (ΜΑ), υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Το ζήτημα της εναρμόνισης στη μεσοπολεμική ελληνική αστική λαϊκή μουσική των 78 στροφών μέσα από την περίπτωση του κιθαρίστα Κώστα Σκαρβέλη (1927-1941)
18:20-18:50 Συζήτηση
18:50-19:20 Διάλειμμα
Συνεδρία 4: Το αστικό λαϊκό και η δισκογραφία
Προεδρεύουσα: Σόνια Κοζιού
19:20-19:40 Σπήλιος Κούνας, Διδάκτωρ εθνομουσικολογίας, Επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
«Λαϊκοί δρόμοι» και μουσική πράξη, η περίπτωση του ματζόρε
στις ηχογραφήσεις του μανέ
19:40-20:00 Νίκος Ορδουλίδης, Διδάκτωρ μουσικολογίας, Επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Περιπλανώμενοι σκοποί: η περίπτωση του «Εγώ θέλω πριγκηπέσσα»
20:00-20:20 Γιώργος Ευαγγέλου, Μουσικολόγος (ΜΑ), υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Η αναπαράσταση του εξωτικού στην ελληνική δισκογραφία κατά τη διετία 1947-48
20:20-20:50 Συζήτηση

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, Αίθουσα Δηµοτικής πινακοθήκης

Συνεδρία 5: Κοινωνιολογία του αστικού λαϊκού
Προεδρεύουσα: Δ. Τραγάκη
9:00-9:20 Νίκος Κοταρίδης, Καθηγητής, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Οι μαρτυρίες για το ρεμπέτικο τραγούδι και τον κόσμο του: δύο κείμενα του Ν. Μάθεση
9:20-9:40 Νίκος Πουλάκης, Μέλος ΕΔΙΠ, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Το στοιχείο της λαϊκότητας στη μουσική του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου
9:40-10:00 Σοφία Τζέλλα, Καθηγήτρια φυσικής αγωγής
Από την Ελλάδα στο Μόναχο της Γερμανίας-Λαϊκό τραγούδι, χώροι και τρόποι διασκέδασης των Ελλήνων μεταναστών από το 1960 και μετά
10:00-10:30 Συζήτηση
10:30-11:00 Διάλειμμα
Συνεδρία 6: Μετασχηματισμοί και αναβιώσεις
Προεδρεύων: Λ. Οικονόμου
11:00-11:20 Δάφνη Τραγάκη, Επίκουρη καθηγήτρια, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Μουσικές επιτελέσεις του πολιτικού στον δημόσιο χώρο. Περί ρεμπέτικου η συζήτηση
11:20-11:40 Λάμπρος Λιάβας, Καθηγητής, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Η «αντιπαροχή» του λαϊκού: από το νεοκλασικό στην πολυκατοικία!
11:40-12:00 Πάνος Βλαγκόπουλος, Αναπληρωτής καθηγητής, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ταξινομίες ή ο Χατζιδάκις στη Hangover Square
12:00-12:20 Ευάγγελος Αυδίκος: Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Από τα νεοδημοτικά στα ντιμπιντοειδή και τα λαϊκοδημοτικά.
Υβριδικοί μουσικοί πολιτισμοί της πόλης
12:20-12:50 Συζήτηση
12:50-13:15 Διάλειμμα
Συνεδρία 7: Από το λαϊκό στο «σκυλάδικο»
Προεδρεύων: Ε. Αυδίκος
13:15-14:15 Στρογγυλό τραπέζι: Το λαϊκό τραγούδι στη δεκαετία του ’70
Γιώργος Κοκκώνης, Αναπληρωτής καθηγητής, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Γιώργος Κοντογιάννης, Δημοσιογράφος-ερευνητής
Λεωνίδας Οικονόμου Αναπληρωτής καθηγητής, Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο
14:15-15:00 Συζήτηση-Συμπεράσματα
15:00 Λήξη συνεδρίου-Βεβαιώσεις συμμετοχής-Αναχώρηση

 

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

  joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->