ΝΕΑ
Typography

Ο Ολλανδός μηχανικός που ανέπτυξε την τεχνολογία πίσω απ΄ τις κασέτες αλλά και τα CD έφυγε από τη ζωή στα 94 του.

 

Ο Lou Ottens, Ολλανδός μηχανικός που δημιούργησε την κασέτα φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο που το κοινό άκουγε μέχρι τότε μουσική, έφυγε από τη ζωή στα 94 του.

Εκτιμάται ότι περίπου 100 δισεκατομμύρια κασέτες έχουν πουληθεί σε ολόκληρο τον κόσμο από το 1960 που πρωτοκυκλοφόρησαν στην αγορά.

Ο Ottens που είχε σπουδάσει μηχανικός ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία Philips το 1952. Το 1960 ως επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης προϊόντων δημιούργησε μαζί με την ομάδα του αυτό που σήμερα ξέρουμε ως κασέτα.

Τρία χρόνια αργότερα, το 1963 η κασέτα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε έκθεση ηλεκτρονικών ειδών στο Βερολίνο με το σλόγκαν «Μικρότερη από ένα πακέτο τσιγάρα!». Ο Ottens σχεδίασε την κασέτα ειδικά ώστε να μπορεί να χωράει στην τσέπη του σακακιού. Η παγκόσμια επιτυχία δεν άργησε να έρθει.

Ο ίδιος έκλεισε συμφωνία με την Philips και τη Sony πατεντάροντας την εφεύρεση του καθώς πολλές ιαπωνικές εταιρίες είχαν αρχίσει ήδη να την αντιγράφουν.

Την 50η επέτειο της εφεύρεσής του ο Ottens δήλωσε στο περιοδικό Time ότι η κασέτα ήταν «θρίαμβος» από την πρώτη μέρα.

Αρκετά χρόνια αργότερα ο ίδιος συμμετείχε και στην ανάπτυξη της τεχνολογίας πίσω από τα CD που έφεραν και πάλι επανάσταση στην μουσική βιομηχανία.

Τα CD έγιναν παγκόσμιο φαινόμενο πουλώντας πάνω από 200 δισεκατομμύρια αντίτυπα μέχρι σήμερα.

Αφού είχε αποσύρθει, ο Ottens δήλωσε κάποτε ότι το μόνο πράγμα για το οποίο είχε μετανιώσει ήταν το γεγονός ότι η Sony είχε προλάβει την Phillips δημιουργώντας πρώτη το θρυλικό Walkman.

Τα τελευταία χρόνια οι κασέτες έχουν γίνει και πάλι δημοφιλείς ενώ πολλοί καλλιτέχνες όπως η Lady Gaga και οι Killers επιλέγουν να κυκλοφορήσουν νέες τους δουλειές σε αυτό το format.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->