ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Διακοπή άρδευσης σε όλα τα αρδευτικά συγκρότηματα των Δήμων Σοφάδων, Παλαμά και ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδος ισχύει για 24 ώρες, μετά από σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Υδάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας προκειμένου να επιτευχθεί εξισορρόπηση του αρδευτικού δικτύου.


Οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες, έχουν ως συνέπεια, το αρδευτικό δίκτυο να δέχεται τεράστια πίεση.Η απαγόρευση άρδευσης ισχύει από την Πέμπτη 4/8 και ώρα 21.00 έως Παρασκευή 5/8 και ώρα 21.00.Καλούνται αυστηρά όλοι οι αρδευτές να σταματήσουν την άρδευση το παραπάνω χρονικό διάστημα ενώ ο εντοπισμός παραβάσεων θα επιφέρει κυρώσεις σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.


Κοινή δήλωση
Σε κοινή τους δήλωση, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδος κ. Σπυρ. Γιωτάκος τονίζουν
"Σε μια κρίσιμη περίοδο για τις καλλιέργειες οι παρατεταμένες πολύ υψηλές θερμοκρασίες είχαν ως συνέπεια το αρδευτικό δίκτυο να δεχτεί τεράστια πίεση, με συνέπεια να παρατηρηθούν φαινόμενα έλλειψης νερού στα καταληκτικά σημεία. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή της αρδευτικής περιόδου και προκειμένου να εξυπηρετηθεί το σύνολο των παραγωγών, οφείλουν όλοι οι αρδευτές των αρδευτικών συγκροτημάτων για 24 ωρες να σταματήσουν το πότισμα. Ζητούμε την πλήρη εφαρμογή της απόφασης ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα χωρίς περαιτέρω δυσλειτουργίες και ζητήματα.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->