ΜΠΑΣΚΕΤ
Typography

Μια μεγάλη ανατροπή που ενεργοποιεί αυτόματα εκατοντάδες αθλητές-ριες εθνικών κατηγοριών του μπάσκετ μετά από περίπου πέντε μήνες αγωνιστικής απραξίας, επιτυγχάνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ, θέλησε με το «καλημέρα» της θητείας της να προβεί σε ρηξικέλευθες αποφάσεις, βγάζοντας από τον «πάγο» τα Σωματεία της Α2 Γυναικών, Β' και Γ' Εθνικής Ανδρών που έβλεπαν τη χρονιά να ολοκληρώνεται άδοξα.

Την ώρα που η επανέναρξη της Α2 είναι προ των πυλών, με τον ΑΣ Καρδίτσας να φιλοξενείται το Σάββατο (3/4) από τον Τρίτωνα, οι πιέσεις για επιστροφή στη δράση των αμέσως χαμηλότερων -ιεραρχικά- κατηγοριών καρποφόρησαν.

Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση), βάσει της οποίας δίνεται η δυνατότητα επανέναρξης των συγκεκριμένων πρωταθλημάτων, δρομολογώντας, πλέον τις διαδικασίες για «comeback» στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Καθότι οι ημερομηνίες πιέζουν και είναι αδύνατο να οργανωθεί ένα ευέλικτο αγωνιστικό πρόγραμμα, το χρονικό περιθώριο προετοιμασίας των σωματείων μέχρι το επίσημο τζάμπολ της επανεκκίνησης, εκτιμάται στις 10 ημέρες. Όσον αφορά τις αναμετρήσεις, αυτές αναμένεται να αρχίσουν στις 18 Απριλίου και σε ρυθμούς...NBA.

Τι σημαίνει αυτό; Για να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα ως τις 30 Ιουνίου, λαμβάνοντας υπόψη τις διακοπές του Πάσχα και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οι αγώνες θα διεξάγονται ανά δύο ημέρες. Πληροφορίες για διεξαγωγή των αγώνων σε γήπεδο-«φούσκα» ελέγχονται ως ανακριβείς.

Μάλιστα, η διοίκηση πρωτοδικείου της ΕΟΚ δε σταματά εδώ και συνεχίζει τις καινοτομίες, καθώς μετά από αντίδραση Σωματείων που επικαλέστηκαν αδυναμία κάλυψης των οικονομικών τους υποχρεώσεων σε αυτή την αναπάντεχη εξέλιξη, δίνει τη δυνατότητα σε όποιον Σύλλογο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, να διεξάγει τους αγώνες του σε virtual πλατφόρμα.

Με άλλα λόγια, ο πιο ικανός gamer μιας ομάδας, θα παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και θα μονομαχεί, μέσω δημοφιλούς κονσόλας-παιχνιδομηχανής, σε εικονικό (ψηφιακό) αγώνα μπάσκετ, προκειμένου να πάρει το ροζ φύλλο από το σαλόνι του σπιτιού του. Σημαντικό είναι να διευκρινίσουμε ότι ο gamer πρέπει να έχει δελτίο στην ομάδα και ενδεχόμενες παρατυπίες μπορούν να οδηγήσουν σε τιμωρίες όπως μηδενισμό, αφαίρεση βαθμών ή ακόμη και κατάσχεση της κονσόλας που έχει δηλώσει ως έδρα το Σωματείο.

Η είδηση αυτή έχει μεταφέρει ενθουσιασμό στους Συλλόγους της Β' και Γ' Εθνικής που έβλεπαν άλλα αθλήματα και κατηγορίες να επανεκκινούν, επιβεβαιώνοντας τις ρήσεις των επιδημιολόγων-συνομωσιολόγων που έκαναν λόγο για «ηθοποιούς που παίζουν τον κορωνοϊό» σε αυτά τα γήπεδα και που κρατούσαν ανεπηρέαστη τη δράση, ως άλλη «ανοσία της αγέλης».

Καλό μήνα και του χρόνου με υγεία!

Σ.Τ.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->