ΑΡΘΡΑ
Typography

Μετά την συλλογή 100 και πλέον υπογραφών στο κείμενο καταγγελίας των κατοίκων για την έλειψη πόσιμου νερού στο υδραγωγείο του χωριού και αφού όλοι ανεξαιρέτως οι φορείς διαχείρισης και διοίκησης οχι μόνο κώφευσαν αλλά και πάλι προσπάθησαν να κάνουν το μαύρο άσπρο, απευθυνθήκαμε στον εισαγγελέα για συνδρομή.

Έτσι λοιπόν μέσα σε τρεις μέρες, αμέσως μετά την επισκεψή μας και την παράδοση της καταγγελίας με 105 υπογραφές, ο κοιμώμενος για δέκα σχεδόν μήνες μηχανισμός που λέγετε δημοτική επιχείρηση ύδρευσης Καρδίτσας κινητοποιήθηκε!

Ανέβηκε στο βουνό, βρήκε τις πηγές, τις χαρτογράφησε και είδαν πως ήταν δυνατόν να αποκαταστήσουν άμεσα μία από τις τρεις!

Έτσι έγινε και μία πηγή- αυτή της ελατιάς - συνδέθηκε στο δίκτυο μέσα σε δύο μέρες!
( Ναι ναι καλά διαβάσατε αυτή που κατά τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ είχε αποκατασταθεί και μας έβγαζε τρελούς και ψεύτες...και καλά εμάς- άστο να πάει στα κομμάτια - αλλά παραπλανούσε και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου!)

Όχι όμως χωρίς κόπο αλλά κάτω από συνεχή πίεση και με τη βοήθεια δύο ανθρώπων που ήξεραν τις πηγές μέσα σε δύο μέρες βρέθηκαν μεταφέρθηκαν τα υλικά και αποκαταστάθηκε κανονικά το σημείο της υδρομαστευσης!

Όμως δεν τελείωσε τίποτα ακόμη..

Υπάρχουν κι άλλες τρεις πηγές που πρέπει να αποκατασταθούν.
Για να τις προσεγγίσουν αυτές χρειάζετε αποκατάσταση του δρόμου είπαν και ξεκίνησαν με πολύ αργούς ρυθμούς..
( "Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι"έλεγε μια παλιά ραχουλιώτικη παροιμία!)

Ας μας πουν τώρα - έστω και με τη μία πηγή συν κάποιο νερό που έρχεται από τις άλλες και ας έχουν βλάβες- πόσο κυβικά μπαίνουν στο υδραγωγείο να πάρουμε τα μέτρα μας.

Η συσπείρωση η ενότητα και η πίεση έφεραν αποτέλεσμα!

Όμως δεν σταματάμε

Συνεχίζουμε να πιέζουμε για:
Αποκατάσταση όλων των πηγών
Ασφάλεια του δικτύου
Υπογειοποίηση των σωλήνων
Καθαρισμός υδραγωγείων
Έλεγχος και συντήρηση των πηγών και του δικτύου τακτικά και όχι μόνο στις έκτακτες ανάγκες.

Και δεν ξεχνάμε και τους υπόλοιπους χωριανούς πιέζοντας για την άμεση αποκατάσταση της υδροδότησης στους οικισμούς Ζωγρί - Βαρκά – Ξηρόκαμπο που γίνετε από γεώτρηση και κάποιοι είναι πάνω από ένα μήνα χωρίς νερό και με σοβαρά προβλήματα οι περισσότεροι.

 

e-max.it: your social media marketing partner

vasilakos sxoleia2

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->