ΑΡΘΡΑ
Typography

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Μέσα στο κατακαλόκαιρο η κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει προς ψήφιση το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, που υποβαθμίζει περαιτέρω την παιδεία και την εκπαίδευση των μαθητών!

Πίσω από τις λέξεις αυτονομία, δεξιότητες, ελευθερία αποφάσεων κρύβονται οι αντιδραστικές παρεμβάσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οδηγεί σε μεγαλύτερη διαφοροποίηση των σχολείων σε όλα τα επίπεδα, στην ακόμα μεγαλύτερη ταξική κατηγοριοποίηση, στην ένταση των φραγμών στη μόρφωση, ιδιαίτερα των παιδιών των πιο φτωχών οικογενειών. Η κάλυψη ακόμα και στοιχειωδών αναγκών των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών γίνεται επιχειρηματική και «ατομική» υπόθεση. Γενικεύεται ο προσανατολισμός στις λεγόμενες δεξιότητες μέσα από τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα και το «πολλαπλό» βιβλίο των πολλών επιπέδων για «καλούς», «μέτριους» και «κακούς» μαθητές. Οι ταξικές και μορφωτικές ανισότητες για τα παιδιά μας θεσμοθετούνται και με τη βούλα!

Σαν γονείς πρέπει να στηρίξουμε το μέλλον των παιδιών μας γι'αυτό  το λόγο το νομοσχέδιο πρέπει να απορριφθεί.

Όλο το προηγούμενο διάστημα όπως και τώρα, ζητάμε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας  για τη ζωή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια και να λειτουργήσουν κανονικά τη νέα χρονιά ώστε τα παιδιά μας μην χάσουν μια χρονιά ακόμη! 

Απαιτούμε από την κυβέρνηση:

  • Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο!
  • Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προετοιμασία της επόμενης σχολικής χρονιάς και για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με βάση τις διεκδικήσεις εκπαιδευτικών, υγειονομικών και των σωματείων και φορέων όλου του λαού.

Πρέπει να υπερασπιστούμε τις σύγχρονες ανάγκες και τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα για τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση την Πέμπτη, 22 Ιουλίου, 8μμ, στην κεντρική πλατεία(μπροστά από την AlphaBank)!

e-max.it: your social media marketing partner

vasilakos sxoleia2

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->