ΑΡΘΡΑ
Typography

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

Οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις αλλά και η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις 18/7/2021 στην περιοχή του Δήμου Παλαμά της Π.Ε. Καρδίτσας είχε ως αποτέλεσμα τις τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργειες όπως βαμβάκι, καλαμπόκι και τριφύλλι. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές αφορούν σε πάνω από 10.000 στρέμματα. Οι αγρότες κυριολεκτικά πλέον βρίσκονται σε απόγνωση, αφού μένουν χωρίς παραγωγή και φυσικά χωρίς εισόδημα, ενώ τα υπέρογκα καλλιεργητικά έξοδα που κατέβαλαν, έρχονται να σφίξουν περαιτέρω τη θηλιά των χρεών τους

Αυτές οι καταστροφές ήρθαν να προστεθούν στις ζημιές που έγιναν στην αγροτική παραγωγή άλλων χωριών της περιοχής του Παλαμά ένα μήνα πριν. Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται σχεδόν κάθε χρόνο, γεγονός που επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πως οι αγρότες και οι καλλιέργειες τους είναι εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα με μόνιμο κίνδυνο να μένουν χωρίς εισόδημα. Η ευθύνη βαραίνει όλες τις κυβερνήσεις, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που δεν πήραν και δεν παίρνουν τα αναγκαία μέτρα (αντιχαλαζική προστασία, αντιπλημμυρική προστασία) παρόλο που στην εποχή μας υπάρχουν οι σύγχρονες δυνατότητες, επιστημονικές και τεχνολογικές για πρόληψη και προστασία της αγροτικής παραγωγής.

Και σαν μη φτάνει αυτό, οι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με τις πετσοκομμένες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ που σε καμιά περίπτωση δεν αποζημιώνει για το σύνολο της ζημιάς. Μάλιστα ο εμπαιγμός και η κοροϊδία από την κυβέρνηση και τον ΕΛΓΑ φτάνει έως το σημείο, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι αγρότες του Παλαμά, να μην έχουν ελεγχθεί ακόμα οι ενστάσεις των αγροτών για τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ από τις καταστροφές λόγω του «Ιανού».

Τα ταξικά σωματεία της πόλης στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα των αγροτών του νομού μας για την 100% αποζημίωση των καταστροφών που υπέστησαν. Ενώνουμε την φωνή μας ενάντια στην πολιτική που αφήνει τον λαό έρμαιο των φυσικών καταστροφών και των συνεπειών αυτών. Ο κοινός αγώνας εργατών-αγροτών είναι αυτός που άνοιξε δρόμους για να δοθούν οι όποιες αποζημιώσεις δόθηκαν μετά τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτέμβρη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΟΑΣΚ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/7 ΣΤΙΣ 10 πμ, ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ

ΕΡΓΑΤΙΑ-ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΦΙΑ

e-max.it: your social media marketing partner

vasilakos sxoleia2

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->