ΑΡΘΡΑ
Typography

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια της κρίσης, της απάνθρωπης σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής που μας έχουν επιβάλλει οι δανειστές μας και με ευλάβεια εφαρμόζουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις, πλήττονται και υποβαθμίζονται και κοινωνικά αγαθά όπως η υγεία.

Αυτή τη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας ( Ε.Σ.Υ.) εν μέσω πανδημίας έχει φτάσει στα όρια της κατάρρευσης και αν ακόμα δεν έχει καταρρεύσει οφείλεται  στις υπεράνθρωπες  προσπάθειες   που καταβάλλουν το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό που καθημερινά δίνουν τιτάνιο αγώνα και δυστυχώς το έχουν πληρώσει και αυτοί με βαρύ τίμημα αφού μετράνε μέχρι τώρα εκατοντάδες νεκρούς στον κλάδο τους.   Η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Παρότι τους είχαμε επισημάνει σαν συνδικαλιστικό κίνημα από την αρχή της πανδημίας ότι άμεσα θα πρέπει να προχωρήσουν με γρήγορες διαδικασίες στην πρόσληψη   επαρκούς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, στη δημιουργία επαρκών κλινών Μ.Ε.Θ. για να αντιμετωπιστούν με τους καλύτερους δυνατούς όρους τα επόμενα κύματα πανδημίας, εντούτοις  όμως η κυβέρνηση παρότι είχε όλο το χρόνο να τα κάνει όλα αυτά δεν έκανε τίποτα ή έκανε πολύ λίγα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Κέντρα υγείας, Νοσοκομεία , ΠΕΔΥ, όλα λειτουργούν  σε οριακό σημείο λόγω της έλλειψης  ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και τεχνολογικού εξοπλισμού υποβαθμίζοντας σημαντικά έτσι τις παροχές υγείας προς τους πολίτες αυτής της χώρας.

Πρέπει να κατανοήσουν όλοι και κυρίως οι κυβερνώντες ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό για τον άνθρωπο και δεν είναι εμπόρευμα.

Γι ΄αυτό ζητάμε να σταματήσει εδώ και τώρα η συρρίκνωση και η υποβάθμιση των παροχών πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας προς τους πολίτες και να προχωρήσει άμεσα  στην πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο νοσοκομείο της Καρδίτσας, στα κέντρα υγείας του νομού μας και στο ΠΕΔΥ καθώς και στον ιατροφαρμακευτικό και τεχνολογικό εξοπλισμό για να προσφέρουν σωστά και αποτελεσματικά τις κατάλληλες βοήθειες σε αυτούς που την έχουν ανάγκη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους πολίτες της Καρδίτσας να συμμετέχουν και να δώσουν το παρόν στο Πανακαρδιτσιώτικο Συλλαλητήριο για την ΥΓΕΙΑ που συνδιοργανώνεται από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ν.Καρδίτσας, φορείς, σωματεία και συλλόγους του Νομού μας την Παρασκευή 26-11-2021 και ώρα 18:30 μ.μ στην Κεντρική Πλατεία.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΡΑΝΑΣ                                         ΔΩΡΑ ΓΟΥΛΑ

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->