ΑΡΘΡΑ
Typography

Κοινή σύσκεψη των σωματείων και φορέων

 

Όλοι στη συγκέντρωση την  Παρασκευή 7 Οκτώβρη, 6:30μμ στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας

 Μετά από πρόσκληση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Καρδίτσας και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και ΚΥ νομού Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/9 σύσκεψη σωματείων και φορέων του Νομού Καρδίτσας με θέμα την οργάνωση της πάλης ενάντια στην ακρίβεια και για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκλεγμένοι συνδικαλιστές από τα εξής σωματεία και φορείς:  Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, ΕΙΝΚΥΝΚ, ΕΟΑΣΚ, ΕΛΜΕ, Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας, Συνταξιούχοι ΙΚΑ, Σωματείο Οπωροπωλών, Εργαζόμενοι ΚΥ Καρδίτσας, ΕΟΑΣΚ, Σύλλογος Φοιτητών Κτηνιατρικής, Τεχνικοί ΟΤΕ, Ψυκτικοί, Τεχνικοί ΟΤΕ, Επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών Νοσοκομείου Καρδίτσας, Σύλλογος Εργαζομένων Συνεταιριστικής Τράπεζας, Μισθωτοί Τεχνικοί .

 Εκφράστηκε η αγωνία όλων για την ακρίβεια που τσακίζει τις λαϊκές οικογένειες που κουτσουρεύει ακόμα περισσότερο το ήδη μειωμένο λαϊκό εισόδημα. Εκφράστηκε επίσης η αγωνιστική διάθεση όλων των συνδικαλιστών και εκπροσώπων των σωματείων και φορέων. Συζητήσαμε πάνω σε ένα πλαίσιο διεκδικήσεων και αιχμών πάλης με βάση τα οξυμένα προβλήματα και τις αιτίες τους καθώς και συζητήθηκαν τα πλαίσια πάλης όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Τέλος, αποφασίστηκαν ορισμένες βασικές πρωτοβουλίες στην πορεία προς την Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη. Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Να πραγματοποιηθεί απογευματινή συγκέντρωση την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 6:30 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας
  • Να στηριχτεί η απεργία των εργαζομένων και υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία την Πέμπτη 20 Οκτώβρη.

Για την επιτυχία των παραπάνω αλλά και της απεργίας, τονίστηκε ότι χρειάζεται να υπάρξει συγκεκριμένο σχέδιο για πλατύ άνοιγμα σε κάθε κλάδο, χώρο δουλειάς, μαγαζί,  χωριό και γειτονιά, να γίνουν συνεδριάσεις ΔΣ, Γενικές Συνελεύσεις, με στόχο ο σχεδιασμός να ακουμπήσει εκεί που εργάζεται και ζει ο λαός. Ταυτόχρονα στην σύσκεψη αποφασίστηκε να συζητηθούν ψηφίσματα ενάντια στην δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ που σέρνεται σε «διαδηλωτοδικείο», αλλά και ενάντια στις απολύσεις των προέδρων των Σωματείων από την εργοδοσία της «Μαλαματίνα».

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->