ΟΜΟΡΦΙΑ
Typography

Τώρα που κρύψαμε τα φαρδιά και βαριά ρούχα του χειμώνα, οι μικρές μας ατέλειες γίνονται πολύ πιο εμφανείς και ενοχλητικές.


Η κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος δεν κάνουν διακρίσεις, αλλά «φιλοδωρούν» ακόμα και τις αδύνατες γυναίκες. Οι δερματολόγοι λένε πως 8 στις 10 Ελληνίδες να αντιμετωπίσουν, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, κάποιο πρόβλημα κυτταρίτιδας και τοπικού πάχους στη ζωή τους. Ας φροντίσουμε λοιπόν εγκαίρως να απαλλαχθούμε από αυτούς τους «εχθρούς» με την επίσκεψη μας στο ιατρείο μιας δερματολόγου στην Αγία Παρασκευή.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Η κυτταρίτιδα ή λιποδυστροφία (κατά τους δερματολόγους) είναι μια κακή λειτουργία του λιπώδους ιστού, που χαρακτηρίζεται από μια τοπική συσσώρευση λίπους στις λιποαποθήκες του υποδόριου ιστού. Αυτή η συσσώρευση του λίπους γίνεται σε ιδιαίτερα σημεία, κυρίως του γυναικείου σώματος, όπως είναι οι γλουτοί, οι μηροί, η κοιλιά και το εσωτερικό των γονάτων. Η επίδραση των οιστρογόνων, η κληρονομικότητα, οι κακές συνήθειες διατροφής, το κάπνισμα και η έλλειψη άσκησης ευνοούν την εμφάνιση και την επιδείνωση της κυτταρίτιδας.

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΧΟΣ

Ο κακός μεταβολισμός των λιπών έχει ως αποτέλεσμα μια αύξηση της σύνθεσης των λιπιδίων, δηλαδή την λιπογένεση, και κυρίως την μείωση της διάσπασης των λιπιδίων μέσα στο λιποκύτταρο, δηλαδή την λιπόλυση. Έτσι, συσσωρεύεται το λίπος στα λιποκύτταρα, με αποτέλεσμα να αυξάνει ο όγκος τους και να δημιουργείται μια αντιαισθητική όψη στο δέρμα. Ταυτόχρονα συμπιέζονται τα τριχοειδή αγγεία που περνούν ανάμεσα από τα λιποκύτταρα και οι δομικές πρωτεΐνες του λιπώδους ιστού (κολλαγόνο και ελαστίνη), με αποτέλεσμα την κακή κυκλοφορία, την ασφυξία του ιστού και την χαλάρωση.

Η ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Οι δίαιτες πείνας δεν μειώνουν κατ' ανάγκη το λίπος στον οργανισμό μας. Ο άνθρωπος, είναι «προγραμματισμένος» να αντέχει σε περιόδους ασιτίας. Καθώς λοιπόν ο οργανισμός δεν ξέρει πόσο διάστημα θα κρατήσει αυτή η δίαιτα, μειώνει αρχικά εξίσου τη μυϊκή του μάζα μαζί με το λιπώδη ιστό, για να μπορέσει να ζήσει με τα αποθέματα του όσο γίνεται περισσότερο. Μια δίαιτα, για να αποδώσει έτσι ώστε να χάσουμε λίπος, και όχι μυϊκή μάζα, πρέπει να βασίζεται κυρίως στους κανόνες της υγιεινής διατροφής και στη μείωση των θερμίδων που παίρνουμε από λίπη, και όχι στη νηστεία και τη στέρηση. Αυτό,
σε συνδυασμό με μια ελαφριά αλλά συστηματική άσκηση και ταυτόχρονη χρήση δερματολογικών προϊόντων λιπόλυσης, θα δώσουν πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΝ ΤΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΙΠΟΛΥΣΗΣ

Όταν μιλάμε για προϊόντα λιπόλυσης, δεν εννοούμε ότι ως διά μαγείας θα εξαφανίσουν το περιττό λίπος και την κυτταρίτιδα. Τα προϊόντα αυτά έχουν την ιδιότητα να δραστηριοποιούν τη λιπόλυση, διασπώντας τα τριγλυκερίδια και απελευθερώνοντας τα λιπαρά οξέα, τα οποία όμως πρέπει κάπως να καταναλωθούν. Και αυτό γιατί, αν δεν τα «κάψουμε», θα περάσουν πάλι στο
αίμα, θα ξανάρθουν στο λιπώδη ιστό και θα επανασυνδεθουν με τα λιποκύτταρα, δημιουργώντας έτσι ένα φαύλο κύκλο. Γι' αυτό έχει μεγάλη σημασία ο συνδυασμός της χρήσης τους με σωστή διατροφή και άσκηση.

Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΠΟΛΥΣΗΣ

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι ενεργοποίησης της λιπόλυσης. Η πιο παλιά και γνωστή είναι εκείνη που στηρίζεται στην αναστολή της φωσφοδιεστεράσης, του ενζύμου δηλαδή που εμποδίζει τη διάσπαση των τριγλυκερίδιων.

Έτσι, οι δερματολόγοι στην Αγία Παρασκευή θα σας προτείνουν προϊόντα με καφεΐνη και θεοφυλλίνη, που είναι οι πιο αξιόπιστοι αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης.
• Άλλη μέθοδος είναι το μπλοκάρισμα των α-2 υποδοχέων στα γυναικεία λιποκύτταρα. Οι α-2 υποδοχείς βρίσκονται φυσιολογικά στα κύτταρά μας - και ιδιαίτερα στα γυναικεία λιποκύτταρα -, στα οποία υπάρχουν σε πληθώρα και «δουλειά» τους είναι, κατά κάποιο τρόπο, να αναστέλλουν τη λιπόλυση.
Υπάρχουν λοιπόν προϊόντα που περιέχουν συστατικά τέτοια ώστε να μπλοκάρουν τους α-2 υποδοχείς. Ένας ακόμη τρόπος αντιμετώπισης είναι η επίδραση στη διαδικασία της λιπογένεσης, που γεμίζει τα κύτταρα με τριγλυκερίδια. Η γλυκόζη παίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση λιπών μέσα στα λιποκύτταρα. Σε αυτό το σκεπτικό στηρίζονται οι αναστολείς της δέσμευσης της γλυκόζης, που
την εμποδίζουν να εισέλθει στα λιποκύτταρα και να συνθέσει τριγλυκερίδια. Κι έτσι, έχουμε προϊόντα με καινούργια συστατικά για το μπλοκάρισμα της
γλυκόζης.

e-max.it: your social media marketing partner

vasilakos sxoleia2

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->