ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Typography

Ένα διήμερο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων έλαβε χώρα στις 28 και 29 Δεκεμβρίου 2021 στο Διαπολιτισμικό Κέντρο «Σταυροδρόμι».

Το Διαπολιτισμικό Κέντρο στεγάζεται στο κτίριο της Δημοτικής αγοράς έναντι του ναού του Αγίου Γεωργίου και λειτουργεί στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «ESTIA 2021: Στεγαστικό πρόγραμμα στο Δήμο Καρδίτσας για αιτούντες διεθνή προστασία», το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

stayrodromi xr1

Σε γιορτινό κλίμα, οι μαθητές του Διαπολιτισμικού Κέντρου είχαν την ευκαιρία να επιδοθούν σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως χειροτεχνίες, μουσική, χορό, μάθημα σκίτσου και να λάβουν δώρα από τον Άγιο Βασίλη στον οποίο «μεταμφιέστηκε» φέτος σκορπίζοντας ανεκτίμητα χαμόγελα η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Καρδίτσας, μια εθελοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2002, με σκοπό την παροχή βοήθειας στο κοινωνικό σύνολο με την μορφή ανθρωπιστικών αποστολών στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και έπειτα από ανοιχτό κάλεσμα της δασκάλας του σχολείου, κάτοικοι της πόλης έσπευσαν να συμβάλλουν με δώρα και γλυκίσματα, εθελοντές πρόσφεραν ανοιχτά τη βοήθειά τους στη διεκπεραίωση των δραστηριοτήτων, ενώ ο παιδικός σταθμός «Παραμυθοχώρα» παρείχε τις ιδέες και τη γραφική ύλη για τη δημιουργία των όμορφων παιδικών έργων. Μία πολύ όμορφη δράση και πρωτοβουλία της Αναπτυξιακής Καρδίτσας σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα έδωσε φως και ελπίδα στις δύσκολες συνθήκες τις οποίες βιώνουμε και ανέδειξε το πνεύμα συνεργατισμού και προσφοράς ως αντιπροσωπευτικό του τόπου μας.

Με αυτή την εκδήλωση προσφοράς και δημιουργικότητας, η ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. συνεχίζει να επεκτείνει τη δικτύωσή της με τοπικούς φορείς κοινωνικού χαρακτήρα, υπηρετώντας την 3η Προτεραιότητα της Στρατηγικής της ‘’ΑΝΚΑ2030’’, η οποία σκοπεύει να αναδείξει το κοινωνικό της πρόσωπο και τη διάθεση προσφοράς  στους πλέον αδύναμους πολίτες.

stayrodromi xr1

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->