ΜΟΥΣΙΚΗ
Typography

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της 13ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών του 39ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 στις 8 το βράδυ στο Παυσίλυπο Καρδίτσας.

Με την παρουσία του μοναδικού Αλέξη Κωστάλα και με τις ευλογίες της τοπικής μας Εκκλησίας διαμέσου του π. Παναγιώτη Καλλιώρα παρουσιάστηκε ένα πρόγραμμα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρων όλων των ακροατών.

Συμμετείχαν η χορωδία του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου- Δραπετσώνας υπό την διεύθυνση της Σούση Βιολέτα-Λίλα και η Μπαντίνα του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας υπό τη διεύθυνση του Άγγελου Παλαπέλα.

xorodies2

Το Παυσίλυπο γέμισε με όμορφα χορωδιακά και ορχηστρικά τραγούδια καθώς και με πολύ όμορφες χορογραφίες που παρουσίασε το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό τελέσθηκε υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας φέτος είναι αφιερωμένο στον ήρωα της Επανάστασης του ’21 Γεώργιο Καραϊσκάκη (1780-1827) και στον μεγάλο ποιητή Δάντη Αλιγκέρι (1265-1321), που φέτος τιμά όλος ο κόσμος.

Νέοι και νέες, μαθητές και μαθήτριες, συμμετέχουν σε έναν γιγάντιο μουσικό θεσμό, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

Βασικός στόχος του θεσμού είναι διαμέσου του μοναδικού του κανονισμού, η προσέγγιση της μαθητιώσας νεολαίας με την αρχαία Ελληνική μουσική, το βυζαντινό μέλος, την πολυφωνική μουσική του 15ου–16ου αιώνα αλλά και την σύγχρονη ελληνική δημιουργία.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές Συναυλίες, Φεστιβάλ και Διαγωνισμούς του εξωτερικού.

Είναι δε γνωστό ότι ο κορυφαίος Ελβετός παιδαγωγός Πεσταλότζι θεωρεί την χορωδία ως το αναντικατάστατο μέσο για την ηθική διαπαιδαγώγηση των νέων διαμέσου της σχολικής εκπαίδευσης.

Η 13η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών αποτελεί το βήμα παρουσίασης της σημαντικής δουλειάς, που επιτελούν οι καθηγητές Μουσικής στα σχολεία.

Λόγω της πανδημίας του covid-19 και των εκτάκτων μέτρων της πολιτείας η προσέλευση των παρευρισκόντων θεατών πραγματοποιήθηκε με την επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης και εμβολιασμού στον κλειστό χώρου του Παυσίλυπου.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->