ΔΡΑΣΕΙΣ
Typography

Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας διοργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής το Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα, στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την ενημέρωση των πολιτών και την αποτροπή κατασκευής αιολικών στα βουνά των Αγράφων.


Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων κ. Κώστας Κουβαράς ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσα κ. Λ. Τσίπρα, η πρόεδρος του 15μελους του Μουσικού Σχολείου Μαρία Καραγιάννη και ο κ. Χρήστος Φασούλας εκ μέρους του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων.

Όπως αναφέρθηκε «η γη αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα και οι χρήσεις γης δεν καθορίζονται με βάση τις λαϊκές ανάγκες αλλά το κέρδος. Οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου θεωρούνται πολυτέλεια γιατί δεν φέρνουν χρήμα ενώ η πολιτική αυτή, πέρα από την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και της υγείας των εργαζομένων, μπορεί να έχει και περαιτέρω τραγικές συνέπειες.
Στον τομέα της Ενέργειας κερδισμένοι είναι οι «επενδυτές» σε αυτές τις τεχνολογίες και χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι που γνωρίζουν αύξηση της εκμετάλλευσης, της ευελιξίας και της εντατικοποίησης, η λαϊκή οικογένεια που πληρώνει πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα και το περιβάλλον που υποβαθμίζεται, με αιολικά πάρκα σε κάθε βουνοπλαγιά, παραδίδοντας γη και ενέργεια στα μονοπώλια και υποβαθμίζοντας ανεπιστρεπτί, το φυσικό πλούτο και το περιβάλλον των περιοχών στις οποίες εγκαθίστανται.»

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

plateia agrafa4

plateia agrafa4

plateia agrafa4

plateia agrafa4

plateia agrafa4

plateia agrafa4

plateia agrafa4

plateia agrafa4

plateia agrafa4

Συγκέντρωση

Λίγο νωρίτερα συγκέντρωση στο χώρο της κεντρικής πλατείας πραγματοποίησαν μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στην “πράσινη ανάπτυξη' και στα Αγραφα”.

plateia agrafa1plateia agrafa1plateia agrafa1

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 

joinbanner2

eve topiki agora2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->