ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Typography

Ενα επικίνδυνο γεωλογικό φαινόμενο που αφορά μία καθίζηση εδάφους σε αγροτοδασική έκταση στον οικισμό Πετρωτού Καλλιθέας Ελασσόνας απασχολεί τους κατοίκους και τις τοπικές αρχές που είδαν ξαφνικά τις τελευταίες τελευταίες 4 ημέρες με τις έντονες βροχοπτώσεις κυριολεκτικά τη γη να σκίζει κάτω από τα πόδια τους δημιουργώντας ένα ρήγμα μήκους τουλάχιστον 2 χλμ.


Μάλιστα στην περιοχή του ρήγματος το έδαφος έχει κάνει και μία σημαντική βύθιση.
Για το θέμα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Καλλιθέα έχει ενημερωθεί ο δήμος Ελασσόνας και η περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ πιθανότατα και εντός της ημέρας αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή κλιμάκιο τεχνικών για μία πρώτη εκτίμηση του φαινομένου, ώστε στη συνέχεια να ενημερωθεί το ΙΓΜΕ που είναι και το καθ’ ύλη αρμόδιο όργανο της πολιτείας για να μπορέσει να κάνει τις οριστικές εκτιμήσεις και να δώσει οδηγίες για την αντιμετώπισή του.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο χώρος του ρήγματος έχει αποκλειστεί ώστε να μην τον πλησιάζουν κάτοικοι της περιοχής, ενώ δεν υπάρχει εμφάνιση του φαινομένου εντός του οικισμού.
Στο σημείο βρέθηκε χθες ο δήμαρχος Νίκος Γάτσας με κλιμάκιο και της ΔΕΥΑ Ελασσόνας και σήμερα υπάρχουν και επίσημες ανακοινώσεις για τις επόμενες κινήσεις.
Σε ανακοίνωση του δήμου αναφέρονται τα εξής:
“Εκτεταμένη καθίζηση του εδάφους σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη 3/12/2019 σε αγροτική περιοχή της κτηματικής περιφέρειας Πετρωτού της Κοινότητας Καλλιθέας.
Ο Δήμος Ελασσόνας και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, μετά από ενημέρωση του προέδρου της κοινότητας Θ. Βαρνά, κινητοποιήθηκαν αμέσως και απέκλεισαν την περιοχή με την κατάλληλη σήμανση, ενώ και ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσας, ο αντιδήμαρχος Βορείου Τομέα κ. Ιω. Νάνος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΛ κ. Ιππ. Τζιουμακλής επισκέφτηκαν χθες (4/12/2019) το σημείο, προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση του φαινομένου.
Η καθίζηση σημειώθηκε σε κοινόχρηστη αγροτική έκταση 500 μέτρα βορειοδυτικά του οικισμού. Το φαινόμενο της καθίζησης που λαμβάνει χώρα στη θέση του υδραγωγείου του Πετρωτού ανησύχησε αρχικά το Δήμο Ελασσόνας για τον κίνδυνο που ελλοχεύει να προκληθούν εκτεταμένες ζημίες στις υποδομές της ύδρευσης (δεξαμενή) και τις υποδομές της αγροτικής οδοποιίας.
Μετά την επιτόπια έρευνα ο Δήμαρχος Ελασσόνας δήλωσε: «Παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή το γεωλογικό φαινόμενο. Η καθίζηση σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις επιταχύνθηκε εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή, ωστόσο δεν υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια των κατοίκων και την καταστροφή περιουσιών. Ήδη έχουμε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μελετηθεί το φαινόμενο και να προταθούν οι ενδεδειγμένες εργασίες αποκατάστασης των υποδομών. Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο και το προσωπικό της ΔΕΥΑΕΛ για την τάχιστη ανταπόκριση».

ΠΗΓΗ: paidis.com

e-max.it: your social media marketing partner

ix7

mbgif2

  joinbanner2

pilatos plagia.png

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->