ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Typography

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου 2020. Με αφορμή τον εορτασμό αυτής της ημέρας, ας αναλογιστούμε όλοι μας τη σπουδαιότητα του περιβάλλοντος και τον ενεργό του ρόλο στην προστασία του πλανήτη.

Ως μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων ο Βουλευτής Ν.Δ. κ. Γεώργιος Κωτσός δήλωσε:
Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος γίνεται στη σκιά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Οι αλλαγές που αναπόφευκτα έγιναν στον τρόπο ζωής μας επηρέασαν και το περιβάλλον, παρατηρώντας για πρώτη φορά χαμηλή ατμοσφαιρική ρύπανση σε πολλές πόλεις, καθαρά ποτάμια, λίμνες. Στο χέρι μας είναι με κοινές και συντονισμένες προσπάθειες από όλους μας να εκμεταλλευτούμε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση για τον πλανήτη προς όφελός μας.
Η φετινή παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος είναι αφιερωμένη στην βιοποικιλότητα, στην ποικιλομορφία δηλαδή των ειδών, των οικοσυστημάτων και κάθε μορφής ζωντανού οργανισμού. Η αγωνία των ανθρώπων είναι έκδηλη για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, με ιδιαίτερη αναφορά στις εκτεταμένες πυρκαγιές της Αυστραλίας, του Αμαζονίου και της Καλιφόρνια, αλλά και φυσικά στην παγκόσμια πανδημία του νέου κορωνοϊού. Οι περιπτώσεις αυτές, όπως αναφέρει ο ΟΗΕ, καταδεικνύουν την αλληλεξάρτηση των ανθρώπων και των ιστών της ζωής, μέσα στην οποία υπάρχουν.
Χρειαζόμαστε άμεση αποκατάσταση του οικοσυστήματος και στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Είναι καιρός να δράσουμε αποφασιστικά. Ειδικότερα στο Νομό Καρδίτσας τον οποίο και εκπροσωπώ στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι αδήριτη ανάγκη η προβολή και ανάδειξη των περιβαλλοντικών καινοτόμων δράσεων που διενεργούνται.
Διαθέτει 2 μεγάλους πνεύμονες πρασίνου εντός και εκτός της πόλης που προωθούν την περιβαλλοντική συνείδηση, το Παυσίλυπο και το Δάσος της Παπαράντζας, τους οποίους οφείλουμε να προσέχουμε σαν κόρη οφθαλμού.
Επιπλέον η Καρδίτσα είναι η πρωτοπόρος πόλη σε εθνικό επίπεδο στη χρήση ποδηλάτου,προωθώντας την απομάκρυνση από το αυτοκίνητο και τις εκπομπές καυσαερίων.
Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τον κομβικό ρόλο της Λίμνης Πλαστήρα στην διατήρηση του μικροκλίματος και της βιοποικιλότητας της περιοχής, με τον πρωτότυπο βοτανικό κήπο.
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Το περιβάλλον μας καλεί όλους να δράσουμε. Ας ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία, τους ανθρώπους, εμάς και τα παιδιά μας.

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 

joinbanner2

eve topiki agora2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->