Μέσα σε ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό κλίμα τελέστηκε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου ο Αγιασμός των δράσεων του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων για τη νέα σχολική χρονιά με τις ευλογίες του Αιδεσιμολογιώτατου π. Ηλία Γώγου και του Αιδεσιμώτατου π. Νικολάου Μάλλιου.
Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου αντάλλαξαν ευχές για τη χρονιά που ξεκινά με πολλές δραστηριότητες και με συνεπή προσανατολισμό στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου στον τομέα της Ιστορίας, του Λαϊκού Πολιτισμού και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Φέτος θα λειτουργήσουν οι εξής τομείς δράσης:
α)Ελληνικοί Λαϊκοί – Παραδοσιακοί Χοροί με Παιδικά Τμήματα, Τμήματα Εφήβων – Νέων και Ενηλίκων, Τμήματα Γυναικών, Τμήματα Αρχαρίων και Τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής για παιδιά Προσχολικής Ηλικίας
β) Εικαστικό Εργαστήρι με Τμήματα Παιδικά, Εφηβικά και Ενηλίκων
γ) Λέσχη Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίαςμε Τακτικές Συναντήσεις των Μελών, Παρουσιάσεις βιβλίων, Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής για παιδιά και ενήλικές και Αφιερώματα σε Λογοτέχνες.
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων στα 48 χρόνια της πορείας του και της κοινωνικής προσφοράς του έχει αναδειχθεί σε βασικό πυλώνα του Πολιτισμού, όχι μόνο για την τοπική κοινωνία των Σοφάδων, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή και έχει κερδίσει την αναγνώριση φορέων και προσώπων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η εκπρόσωπος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , Κώστα Τσιάρα μεταφέροντας το χαιρετισμό του, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού , Σοφία Αλειφτήρα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ορέστης Ψαχούλας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Σοφάδων, Χρήστος Μαρκατσέλας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μοσχολουρίου, Μίλτος Ξηντάρας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σοφάδων, Λιάνα Εξάρχου, η εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Σοφάδων , Μαρία Καρανάσιου , ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Μοσχλουρίου, Δημήτρης Ψαχούλαςκαι δεκάδες μελών και φίλων του Συλλόγου.