Ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης για το 2021 - Προσλήψεις 1.180 ατόμων και στα τρία σώματα στρατού

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως έχουν καεί περίπου 12.500 στρέμματα στην Βαρυμπόμοη ενώ έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία Κοπέρνικος.

Ο παρατεταμένος καύσωνας σε ολόκληρη τη χώρα, είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί νέο ρεκόρ θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να σπάει το φράγμα των 47 βαθμών.

Τον Οκτώβριο θα "τρέξει" το νέο τροποποιημένο πρόγραμμα "Εξοικονομώ" το οποίο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση περισσότερων από 50.000 κατοικιών.

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δεν απέσυραν ένα παλιό μοριακό τεστ, επειδή δεν κατάφερνε να κάνει διάκριση μεταξύ της Covid-19 και της γρίπης. Απλώς συστήνουν πλέον τη χρήση τεστ που μπορούν να διαγνώσουν ταυτόχρονα τον κοροναϊό και τον ιό της γρίπης, προκειμένου να γίνει εξοικονόμηση χρόνου και πόρων.

Νέα έκρηξη κρουσμάτων παρατηρείται, με τις μολύνσεις να ξεπερνούν σήμερα και πάλι τις 3.000. Συγκεκριμένα, σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.428 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον φονικό ιό.

Στο «κόκκινο» θα παραμείνει η θερμοκρασία σήμερα και αύριο, καθώς ο καύσωνας σαρώνει τη χώρα μας με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και τους 46 βαθμούς Κελσίου.

Την πλήρωση επτακοσίων εβδοµήντα εννέα (779) θέσεων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) του Στρατού Ξηράς (οπλιτών και εφέδρων) για βραχεία περίοδο τριών (3) ετών µε δυνατότητα παράτασης τριών (3) ετών, για τα Όπλα – Σώµατα και τις Ειδικές ∆υνάµεις, προκήρυξε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας, νέες θεματικές θα υπάρχουν στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια όλης της χώρας από Σεπτέμβριο, μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

«Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη είναι ανεξέλεγκτη και έχουν κινητοποιηθεί πολλές δυνάμεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

«Η προστιθέμενη αξία του Αχελώου για τη Θεσσαλία και όλη τη χώρα αποδεικνύεται περίτρανα στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε με τον παρατεταμένο καύσωνα και την διαρκή απειλή μπλακ άουτ.

Διαγνώσθηκαν στη Ελλάδα τα πρώτα τρία περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για την περίοδο μετάδοσης 2021

Iδιαίτερα δυσμενείς πυρο-μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας - Η προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας.

Η Λάρισα προστέθηκε στις περιοχές όπου οι μέδουσες έκαναν «κατάληψη» στα νερά τους. Δείτε βίντεο με τη ροζ-μωβ τσούχτρα. τι χρειάζεται να ξέρουν οι λουόμενοι.

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->