media diaf topiki agora

ΕΛΛΑΔΑ
Typography

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες καθώς ξεκινά η πρώτη θερμή εισβολή της χρονιάς με θερμοκρασίες που μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα φτάσουν τους 38 ακόμη και τους 39 βαθμούς κατά τόπους.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα Τρίτη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός ενώ λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά και είναι πιθανό στα κεντρικά και βόρεια ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Στους 34 βαθμούς «σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος την Τετάρτη

Την Τετάρτη, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Η ορατότητα νωρίς το πρωί στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και στο Αιγαίο κατά τόπους 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς και κατά τόπους τους 34 βαθμούς Κελσίου.

  Ο καιρός μέχρι το Σάββατο

Την Πέμπτη, γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Ενδεικτικά θα φτάσει στην Αθήνα τους 35 και στη Θεσσαλονίκη τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο θα διατηρηθούν οι υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα.

Η πορεία της θερμοκρασίας

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια και την νεότερη ανάρτησή του στο Facebook, «θερμικός θόλος φέρνει 39αρια και παρατεταμένη ζέστη», από την Τετάρτη και μετά σε αρκετές περιοχές της χώρας.

 
e-max.it: your social media marketing partner

 

 

 

  

 vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

  

   

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->